Disney-films blijven langer op Netflix in Nederland

Disney-films blijven langer op Netflix in Nederland

En wat zou jij doen zonder Disney op Netflix?

Nadat Walt Disney gisteren liet weten in te zetten op een eigen streamingdienst en hun content weg te halen bij Netflix, is nu duidelijk dat de gevolgen komende jaren beperkt blijven voor Netflix Nederland.

Netflix heeft verklaard dat de Disney-films nog minstens tot eind 2019 te zien zijn op de Nederlandse Netflix-accounts. "Onze deals met Disney buiten de Verenigde Staten blijven exact hetzelfde," aldus Netflix. Walt Disney gaat zich eerst volledig richten op de Amerikaanse markt, om vervolgens hun streamingdienst wereldwijd uit te rollen. Hoe deze dienst eruit komt te zien is nog niet duidelijk.

Via de Nederlandse versie van Netflix zijn er op dit moment zo'n 85 Walt Disney films en series te vinden, zoals de recente titels Pete's Dragon (2016), Queen of Katwe (2016) en The Jungle Book (2016), maar ook de vier Pirates of the Caribbean-films en heel wat Disney Classics, Pixar-films en een flink aantal Marvel Studios-titels.

Ook gaf Walt Disney nog een reactie op de vele vragen over hoe Netflix en bijvoorbeeld Marvel Entertainment verder blijven werken aan de bekende Marvel-series, zoals Jessica Jones en Daredevil. "We blijven zakendoen met Disney op tal van gebieden, dat geldt ook voor Marvel TV," aldus Netflix.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
UPDATE: Door de ophef is er nu ook een officiële aanvullende verklaring gekomen vanuit Netflix:



NieuwsFilm

meest populair