Disney haalt al zijn films straks van Netflix

Disney haalt al zijn films straks van Netflix

En lanceert een eigen streamingdienst.

Slecht nieuws voor fans van Disney die een Netflix-abonnement hebben. Disney heeft aangekondigd zijn films van Netflix te zullen halen en straks een eigen streamingdienst te lanceren. Die moet in 2019 in de lucht gaan, eerst alleen in de Verenigde Staten, maar daarna ook in de rest van de wereld.

Om dat mogelijk te maken, heeft Disney een meerderheidsbelang gekocht in BAMTech. Dat is een van de wereldleiders op het gebied van streamingtechnologie en marketingdiensten. Disney had al een aandeel van 33 procent in dat bedrijf, maar heeft er nog eens 1,58 miljard dollar ingestoken voor een additionele 42 procent. Met behulp van de technologie van BAMTech zal Disney in 2019 het een eigen streamingdienst lanceren.

Disney-CEO Bob Iger maakte het nieuws bekend tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers van zijn bedrijf. De winst bleek gezakt te zijn, terwijl de omzet onveranderd is gebleven. Vooral uit films haalde het bedrijf minder winst, waar een eigen streamingdienst wellicht verandering in kan brengen.

Op de streamingdienst wil Disney in eerste instantie in elk geval alle vanaf 2019 te verschijnen live-action en animatiefilms van Disney en Pixar plaatsen. Later zullen ook de oude films van Disney daarop verschijnen. Wat Disney precies van plan is met de vele televisieseries die het maakt is niet zeker, al lijkt het zeer waarschijnlijk dat die ook op de streamingdienst komen te staan.

Verder heeft Disney nog geen beslissing genomen over wat het wil doen met Marvel en Lucasfilm, maar het lijkt redelijk om aan te nemen dat die ook op de streamingdienst zullen verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair