Sleeping with Other People (2015)

a romantic comedy with commitment issues

Frisse en aandoenlijke romkom met precies de juiste hoeveelheid vulgariteit.
play

5,9 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Een goedgeluimde vrouwenversierder en een vrouw die graag vreemd gaat, vormen een platonische relatie die helpt hen te veranderen. Totdat ze gevoelens voor elkaar krijgen.

Regie
Leslye Headland
Cast
Jason Sudeikis, Alison Brie, Amanda Peet, Adam Scott, Jordan Carlos, Adam Brody, Margarita Levieva, Natasha Lyonne, Jason Mantzoukas, Billy Eichner, Andrea Savage, Michael Cyril Creighton, Charles Cain, Margaret Odette, Victoria Frings.
Release
11.09.2015
Release NL
05.11.2015
Release DVD
15.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Leslye Headland | Cast: Jason Sudeikis (Jake), Alison Brie (Lainey), Jason Mantzoukas (Xander), Amanda Peet (Paula), Adam Scott (Matthew), Natasha Lyonne (Kara), Katherine Waterston (Emma), Adam Brody (Sam) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2015

Romantische komedies als Friends With Benefits en No Strings Attached stelden niet zo gek lang geleden nog de aloude vraag: kunnen een man en een vrouw er oppervlakkige seks op na houden zonder dat daar de verliefde gevoelens of verplichtingen van een serieuze relatie bij komen kijken? Leslye Headland, schrijfster en regisseuse van Sleeping With Other People, draait die vraag voor de verandering eens een keer om. Dertigers Jake en Lainey trekken zoveel met elkaar op dat ze regelmatig op straat voor een getrouwd stel worden aangezien. Om de vriendschap niet in gevaar te brengen besluiten ze niet met elkaar het bed in te duiken. Zelfs voor een romkom klinkt dat op voorhand misschien als een vreselijk braaf uitgangspunt, maar gelukkig is Headlands film allesbehalve dat.

Uit de openingsscène blijkt dat het tweetal ooit al eens het bed deelde. Een toevallige ontmoeting in een studentenwoning (waarbij Jason Sudeikis eigenlijk veel te oud is om nog als eerstejaarsstudent door te kunnen gaan) tussen de twee hitsige tieners mondt uit in een ongemakkelijke vrijpartij waarbij beide partijen hun maagdelijkheid verliezen. Vervolgens zien zij elkaar nooit meer, totdat een bijeenkomst voor seksverslaafden twaalf jaar later leidt tot een onverwachts weerzien. Jake is uitgegroeid tot een succesvolle zakenman en womanizer die moeite heeft om trouw te blijven aan zijn vriendinnen, terwijl Lainey nog altijd verknocht is aan haar (inmiddels getrouwde) ex-vriendje.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sleeping with Other People Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Iammovies

"......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sleeping with Other People

acties