7,1 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Brazilië
  • Griekenland
94 Min Verenigde Staten

Ben en George zijn twee homo's die na een relatie van 39 jaar eindelijk besluiten te gaan trouwen. Als dit nieuws terechtkomt bij de kerk waar George werkt, wordt hij ontslagen en zijn hij en Ben genoodzaakt hun levensstijl drastisch om te gooien.

Regie
Ira Sachs
Cast
Marisa Tomei, Alfred Molina, John Lithgow, Charlie Tahan, Harriet Sansom Harris, Manny Perez, John Cullum, Olya Zueva, Christina Kirk, Darren E. Burrows, Cheyenne Jackson, Tatyana Zbirovskaya, Jason Stuart, Tank Burt, Eric Tabach.
Opbrengst
$ 2.262.223
Release
22.08.2014
Release NL
08.01.2015
Release DVD
05.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Ira Sachs | Cast: John Lithgow (George), Alfred Molina (Ben), Marisa Tomei (Kate), Charlie Tahan (Joey), Eric Tabach (Vlad), Daren Burrows (Elliot), Cheyenne Jackson (Ted), e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Toen wijlen Heath Ledger zijn rol van homoseksuele cowboy in Brokeback Mountain aan de wereld had laten zien, haastte de acteur zich te zeggen dat hij toch echt wel van de vrouwen was. De positieve kritiek die hij mocht ontvangen was er vooral op gericht dat hij als heteroseksuele man zo goed een homo kon spelen, want dat is toch wel zo’n zware opgave voor hetero’s. Een belachelijke constatering, aldus collega-acteur Ian McKellen in een interview in het gerenommeerde Britse filmtijdschrift Empire. Het was alsof de vertolker van Gandalf zou zeggen dat het vreselijkste dat hij ooit in zijn lange carrière had moeten doen het zoenen van Dame Helen Mirren was. Hoe je het ook wendt of keert: in Hollywood ligt er nog steeds een taboe op homoseksualiteit. Voorbeelden van de vele vaak stiekeme verwijzingen zijn te vinden in de magistrale documentaire The Celluloid Closet.

Weinig acteurs komen uit de kast, bang om in een hokje geduwd te worden. Van hetero's wordt gezegd dat ze zo goed een homo kunnen spelen, maar andersom hoor je het - afgezien van het kleine aantal voorbeelden – zelden of nooit. Naast de subgenres van de coming-out-film (Beautiful Thing, Fucking Åmål) en het homoactivisme (Milk), die nog steeds een belangrijke functie vervullen, hoeft homoseksualiteit helemaal geen dominante rol te spelen bij goed drama. Dat bewijst het fijnzinnige Love Is Strange van Ira Sachs wel, waarmee hij gelijk afrekent met het zwart-witverhaal van homo-hetero. Het enkele feit dat het een relatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht betreft volstaat. De titel suggereert al dat er sprake is van een vreemde vorm van liefde, maar dit label is niet van toepassing op de relatie tussen kunstschilder Ben en muziekleraar George. Na negenendertig jaar wordt hun liefde bezegeld met een huwelijk. Vanaf dat moment gaat het echter bergafwaarts. De christelijke school waar George les geeft, keurt zijn huwelijk af en de muziekleraar staat op straat. Er zit niets anders op voor het stel dan gescheiden van elkaar bij vrienden en familie onderdak te zoeken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Love Is Strange Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Love Is Strange

acties