7,5 details

  • 103 Min
  • Mystery
  • Familiefilm
  • Animatie
  • Drama
  • Japan

Anna is een verlegen meisje dat vanwege haar gezondheid naar haar oom en tante in een dorp aan de kust wordt gestuurd. Ze stelt zich niet open op tegenover anderen en blijft introvert. Anna ontmoet vervolgens een vreemd meisje genaamd Marnie. Ze worden vrienden, maar geen van de dorpsbewoners weet iets van Marnies bestaan af.

Alt titel
Omoide no Mânî
Regie
Hiromasa Yonebayashi
Cast
Kathy Bates, Ellen Burstyn, Bob Bergen, Toshie Negishi, Ava Acres, Kazuko Yoshiyuki, Susumu Terajima, Eric Bauza, Nanako Matsushima, Sara Takatsuki, Kasumi Arimura, Hitomi Kuroki, Mila Brener, Ryôko Moriyama, Taylor Autumn Bertman.
Release
19.07.2014
Release NL
23.04.2015
Release DVD
30.06.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Hiromasa Yonebayashi | Stemmencast: Sara Takatsuki (Anna), Kasumi Arimura (Marnie), Nanako Matsushima (Yoriko), Susumu Terajima (Kiyomasa), Toshie Negishi (Setsu), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2014

Nu grootmeester Hayao Miyazaki na zijn magnum opus The Wind Rises zijn potlood aan de wilgen heeft gehangen, is het nog maar de vraag hoe het zit met de toekomst van de Japanse animatie. Met zijn Studio Ghibli heeft Miyazaki een ploeg zeer getalenteerde animatieregisseurs en tekenaars opgeleid. Nu Ghibli dertig jaar bestaat kan het bogen op het grote vakmanschap dat de medeoprichter heeft achtergelaten. De studio heeft een unieke stijl ontwikkeld die de brug heeft geslagen tussen de grafisch ruwe Japanse anime en de zoete stijl van Miyazaki’s inspirator Walt Disney. Stilistisch ligt de nadruk op de handgetekende animatie, waarbij de computer slechts als ondersteuning dient. Thematisch is Ghibli universeel georiënteerd met emotionele verhalen die oude Japanse tradities verweven met westerse waarden. Naast het omvangrijke oeuvre van Miyazaki wisten zijn collega’s met werkjes als Grave of the Fireflies, Whisper of the Heart, The Cat Returns en Tales from Earthsea] de wereld te betoveren.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

When Marnie Was There Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

When Marnie Was There

acties