7,6 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigd Koninkrijk

Deze openhartige documentaire is een verrassende reconstructie van 24 uur uit het leven van muzikant, schrijver en artiest Nick Cave. Op zijn 20,000ste levensdag duiken we samen met hem in zijn archief, vergezellen we hem tijdens een sessie met zijn psychotherapeut en maken we kennis met een aantal sleutelfiguren uit zijn carrière. Zo gaat hij in gesprek met acteur Ray Winstone, popster Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis. Het resultaat is een inspirerende kijk op wat deze man een mythe maakt.

Regie
Iain Forsyth
Jane Pollard
Cast
Ray Winstone, Kylie Minogue, Nick Cave, Susie Bick, Warren Ellis, Darian Leader, Earl Cave, Arthur Cave, Blixa Bargeld, Thomas Wydler, Barry Adamson, Jim Sclavunos, Martyn Casey, Conway Savage, George Vjestica.
Release
21.08.2014
Release NL
30.10.2014
Release DVD
16.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Iain Forsyth & Jane Pollard | Cast: Nick Cave, Warren Ellis, Ray Winstone, Blixa Bargeld, Kylie Minogue e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2014

Nick Cave gelooft in de transformerende kracht van muziek, vooral in de vorm van liveoptredens. Voeger deed hij dat met de band The Birthday Party, tegenwoordig met The Bad Seeds of zijn tweede band Grinderman. Daarnaast gelooft hij dat ons geheugen bepaalt wie we zijn, en dat onze herinneringen ons vormen. Beide worden gedemonstreerd in dit docudrama, door middel van opnames voor zijn in 2013 verschenen album Push The Sky Away, stukjes concert en een boeiende blik op zijn leven zoals hij het zich herinnert. Deze gebeurtenissen vinden zogenaamd allemaal plaats op zijn twintigduizendste dag op aarde.

20.000 Days On Earth presenteert namelijk één fictieve dag uit het leven van Nick Cave, beginnend met het ontwaken naast zijn vrouw en eindigend met een fantastische opname van een liveversie van het nummer Jubilee Street, waarmee hij zijn eerder geopperde ideeën over muziek en de uitvoering daarvan uitwerkt. Regisseurs Forsyth en Pollard gebruiken verschillende methodes om Cave op zijn eigen leven en muziek (de zijne en die van anderen) te laten reflecteren. Hier en daar zijn er voice-overs van hemzelf, er is een therapiesessie met een psychiater, hij heeft fictieve gesprekken in zijn auto, hij praat met bandlid en vriend Warren Ellis en hij bezoekt zijn eigen archief om door zijn moeder opgestuurd materiaal te bestuderen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

20,000 Days on Earth Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

20,000 Days on Earth

acties