6,9 details

  • Drama
  • Thriller
  • Brazilië
Brazilië

Sylvia is ontzet wanneer ze verneemt dat haar zesjarige dochter Clarinha net werd opgepikt op school door een onbekende vrouw. Terwijl ze nog aan het bijkomen is van de schok, wacht ze ongeduldig met haar man Bernardo op het politiebureau, waar ze beiden worden ondervraagd. Bernardo bekent aan een detective dat hij gelooft dat hij weet wie verantwoordelijk is voor de ontvoering: zijn minnares Rosa. Wanneer Rosa hem opbelt om een afspraak te regelen, gaat Bernardo akkoord om haar te ontmoeten, in de hoop dat ze zal verschijnen met Clarinha in de hand.

Alt titel
O Lobo atrás da Porta
Regie
Fernando Coimbra
Cast
Juliano Cazarré, Karine Teles, Milhem Cortaz, Leandra Leal, Fabiula Nascimento, Thalita Carauta, Tamara Taxman, Antonio Saboia, Paulo Tiefenthaler, Isabelle Ribas.
Release
03.10.2013
Release NL
30.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Fernando Coimbra | Cast: Fabiula Nascimento (Sylvia), Milhem Cortaz (Bernardo), Leandra Leal (Rosa), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

In Rio breekt de pleuris uit wanneer desperate huisvrouw Sylvia ontdekt dat haar dochter door een vreemde vrouw van school is opgepikt. De schooljuf krijgt alle schuld op zich geworpen, want hoe had ze toch in vredesnaam zo stom kunnen zijn om het meisje zomaar aan een onbekende vrouw mee te geven die zich voordeed als Sylvia's buurvrouw? De verdenkingen richten zich al snel op de scharrel van Sylvia's man. Deze Rosa heeft ze niet allemaal op een rijtje en is nogal bezitterig tegenover de getrouwde Bernardo. De schuinsmarcheerder is op zijn beurt weer uiterst onbetrouwbaar en houdt er agressieve trekjes op na. Rosa ontkent alles en gooit het op de op wraak beluste echtgenote van de lover die Sylvia er kennelijk zelf op nahoudt.

Met een overdaad aan vlakke personages, jaloerse manipulatieve vrouwen, een klojo van een vent, smeuïge affaires en vluchtige plotwendingen heeft het Braziliaanse drama A Wolf at the Door nog het meeste weg van een televisiesoap. Eigenlijk nog meer van een in Zuid-Amerika zo populaire telenovela, waarin de emoties en verwikkelingen groots en meeslepend zijn. Dit wordt enigszins verdoezeld door de realistische setting, al kijk je daar makkelijk doorheen. De vrouwen kakelen en ruziën wat af, bewerken en bedreigen elkaar en uiten een chronisch wantrouwen jegens de kerels in hun omgeving. Dit regiedebuut van Fernando Coimbra lijkt aanvankelijk met het soapgenre te spelen, maar raakt er door een gebrek aan daadkracht uiteindelijk in verstrikt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Wolf at the Door

acties