nu in de bioscoop

The Salt of the Earth (2014)

Fraai portret van de Braziliaanse topfotograaf Sebastião Salgado.
play

8,0 details

  • 110 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Historisch
  • Frankrijk
  • Brazilië
  • Italië
110 Min Frankrijk

Fotograaf Sebastião Salgado heeft de afgelopen vier decennia reizen gemaakt op alle continenten. Hij is getuige geweest van een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen van onze recente geschiedenis. Zoals internationale conflicten, honger en exodus. Dit is een portret van de Braziliaanse fotograaf, die acht jaar lang ongeciviliseerde werelden vastlegde voor zijn project ‘Genesis’.

Alt titel
Le Sel de la Terre
Regie
Juliano Ribeiro Salgado
Wim Wenders
Cast
Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado, Sebastião Salgado, Hugo Barbier, Lélia Wanick Salgado, Jacques Barthélémy, João Pessoa Mattos, Rodrigo Ribeiro Salgado, Leny Wanick Mattos, Régis Muller, Maria Teresa Salgado Rocha Bastos.
Opbrengst
$ 1.059.804
Release
15.10.2014
Release NL
04.12.2014
Release DVD
07.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Wim Wenders en Juliana Ribeiro Salgado | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2014

Hoe maak je een documentaire over een fotograaf? Het ligt voor de hand om beelden te schieten van de man in actie, maar met een speelfilmlengte ligt het gevaar van nodeloze herhaling al snel op de loer. Natuurlijk mag het worden afgewisseld met werk van de fotograaf zelf, en in het geval van Sebastião Salgado, waar The Salt of the Earth over gaat, is dat ook absoluut geen straf. Maar filmmaker Wim Wenders - die voor deze documentaire samenwerkte met Salgado junior - verzon nog iets extra’s. Een simpel idee dat uitstekend blijkt te werken.

De regisseur van zowel film- als documentaireklassiekers (onder meer The Buena Vista Social Club, Paris, Texas en Der Himmel Über Berlin) wilde het gezicht van Salgado filmen terwijl hij zijn eigen foto’s bekeek. Dan kun je hem natuurlijk achter een bureau door fotoalbums laten bladeren, maar dat heeft twee nadelen. Het eerste is dat je dan niet het werk en de fotograaf tegelijkertijd in beeld kunt nemen, het tweede is dat zijn gezicht altijd afgewend zal zijn van de camera. Wenders vond daar een oplossing voor. Dankzij een omgebouwde autocue kijkt Salgado zowel naar zijn foto’s als recht in de lens.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Salt of the Earth

acties