Ruth & Alex (2014)

A coming of age story

Morgan Freeman en Diane Keaton willen verhuizen, maar hun oude woning koestert vele herinneringen. Dit kabbelende feelgooddrama houdt zich op de vlakte.
play

5,6 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Een al jaren getrouwd koppel dat jaren samen heeft gewoond in een appartement in New York, wordt overweldigd door alle persoonlijke en wettelijke regels als ze willen verhuizen.

Alt titel
Like Itself, 5 Flights Up
Regie
Richard Loncraine
Cast
Morgan Freeman, Diane Keaton, Sterling Jerins, Cynthia Nixon, Josh Pais, Carrie Preston, Maddie Corman, Alysia Reiner, Claire van der Boom, Miriam Shor, Grace Rex, Jordan Baker, Joanna Adler, Hannah Dunne, Liza J. Bennett, Katrina E. Perkins, Nadia Gan.
Release
08.05.2015
Release NL
02.07.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Loncraine | Cast: Diane Keaton (Ruth), Morgen Freeman (Alex), Cynthia Nixon (Lily), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2014

Het fenomeen van veryupping en de opmars van de hipsters is niet alleen een feit in de grote steden van Nederland of Europa, maar ook New York heeft er mee te maken. Planologen en sociologen stellen nu juist dat de komst van hippe koffietentjes een teken is dat het een buurt goed vergaat. Voor de seniore Alex is Brooklyn niet meer wat het was toen hij daar decennia geleden en vers getrouwd naartoe verhuisde. Brooklyn was eens het mekka voor alle New Yorkers die Manhattan niet konden betalen, maar de wijk aan de overzijde van de Hudson is inmiddels haast nog onbetaalbaarder geworden. Hét doorslaggevende signaal voor Alex om zijn biezen te pakken is de komst van een Apple Store. Dat is het teken dat de yuppen en hipsters het gewonnen hebben van de 'oorspronkelijke' bewoners.

Aan het voor zunige Hollandse begrippen peperdure appartement bewaren Alex en zijn vrouw Ruth warme herinneringen. Het stel is altijd kinderloos gebleven, maar toen Alex zijn bruid over de drempel tilde, hadden hij en zijn vrouw al heel wat te verduren gehad. Een gemengd huwelijk zorgde voor onbegrip en ophef in met name Ruths familie. In de schaarse flashbacks van het lichtvoetige sympathieke drama van Wimbledon-regisseur Richard Loncraine krijgen we slechts flarden van het verleden van de twee titelfiguren te zien. Hoe Alex een onzeker bestaan als kunstenaar opbouwt en het appartement met het geweldige uitzicht als belangrijkste inspiratieplek liet gelden. Hoe hij Ruth het hof maakte toen zij door Alex als naaktmodel werd ingezet. Het verleden grijpt in op beslissingen van het heden, al moeten we dit vooral opmaken uit nostalgische en melancholische uitlatingen tijdens het hier en nu.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ruth & Alex

acties