In deze unieke, atypische romkom moet een bijzondere vakantie leiden tot een nieuwe vonk in een uitgebluste relatie.
play

6,8 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Elisabeth Moss en Mark Duplass spelen een getrouwd stel met typische problemen, zoals verveling en rancune. Dan geeft hun relatietherapeut hen het advies mee om samen een romantisch tripje te gaan maken. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde, surrealistische dingen en worden de hoofdpersonen gedwongen te werken aan zichzelf, hun relatie en de toekomst.

Regie
Charlie McDowell
Cast
Elisabeth Moss, Mary Steenburgen, Ted Danson, Mark Duplass, Marlee Matlin, Charlie McDowell, Jennifer Spriggs, Kiana Cason, Tim Peddicord, Drew Langer, Brett Bietz, Kaitlyn Dodson, Ryan Pederson, Lori Farrar, Sean O'Malley.
Release
08.08.2014
Release NL
09.07.2015
Release DVD
25.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Charlie McDowell | Cast: Mark Duplass (Ethan), Elisabeth Moss (Sophie), Ted Danson (therapeut), e.a.| Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2014

Ethan en Sophie vormen een stel dat op het punt staat uit elkaar te gaan. Ze zitten in therapie en bespreken daar met hun psycholoog welke frictie er is ontstaan en hoe hun seksleven min of meer op nul staat. Ze willen zoals ze zeggen, de resetknop kunnen indrukken en opnieuw beginnen. Hun psycholoog raadt ze aan een weekendje weg te gaan en geeft het adres van een romantisch huisje, waar hij andere koppels ook vaak heen stuurt. Velen komen na dat weekendje weer verliefd terug, dus Ethan en Sophie besluiten het een kans te geven.

Op het eerste gezicht lijkt de film een doorsneeverhaal over relatietherapie, maar al snel neemt het plot allerlei originele wendingen. Het koppel komt erachter dat ze niet alleen zijn in het huisje. Alleen blijken de andere aanwezigen het alter ego van henzelf te zijn, met alle gevolgen van dien. Meer verklappen over de wijze waarop het verhaal zich daarna ontvouwt, zou zonde zijn omdat juist het verrassende element bijdraagt aan de kwaliteit van de ervaring. Het script van nieuwkomer Justin Lader zit vol humor en donkere elementen, zonder ooit te veranderen in een klucht. De emotie blijft centraal staan en Lader heeft ervoor gekozen het verhaal dat meerdere lagen bevat juist niet te versimpelen om het hapklaar te maken voor de kijker. Juist daarom werkt het zo goed en aanvaard je als kijker net als de personages de absurde dingen die hun overkomen. Regisseur Charlie McDowell is eveneens een nieuwkomer, met tot nu toe slechts een korte film op zijn naam. Maar met The One I Love levert hij een zeer zelfverzekerd debuut af als filmregisseur en zal het interessant zijn om te kijken hoe zijn carrière zich zal ontwikkelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The One I Love Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The One I Love

acties