op tv

Hokus Pokus met Alfond Alfrink (2013)

Kleurrijke animatiefilm voor de kleintjes.
play

5,2 details

  • Animatie
  • Familiefilm
  • Noorwegen
Noorwegen

De 7-jarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

Alt titel
Hokus pokus Albert Åberg
Regie
Torill Kove
Cast
Gustaf Hammarsten, Kim Haugen, Gunilla Röör, Hallvard Lydvo, Henrik Forsbak Langfeldt, Edvard Botterli Udnæs, Inger Teien, Fredrik M. Frafjord, Linnea Aksnes-Pehrson, Erlend Sem Hartgen, Emily Hammer, Adrian Bratt, Per Eggers, Sofia Wendt, Markus Engdahl.
Release
22.08.2013
Release NL
08.10.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Torill Kove | Cast (stemmen): Julius de Vriend (Alfons), Barnier Geerling (vader van Alfons), Just Meijer (Goochelaar), e.a. | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2013

Waar wij Nederlanders opgroeien met Jip & Janneke en Nijntje, krijgen de Zweedse kinderen Alfons Åberg. Sinds de jaren zeventig zijn er al tientallen boekjes verschenen met korte avonturen, geschreven voor de jongste doelgroep. En er is een goed bekeken televisieserie. Verrassend is het dus niet dat er nu ook een bioscoopfilm over het jonge knulletje is gemaakt.

In ons eigen land zagen we al hetzelfde gebeuren met tal van kinderavonturen. Vooral de films naar de boeken van Annie M.G. Schmidt zullen bij de meesten wel een belletje doen rinkelen, maar ook Nijntje kreeg vorig jaar een avontuur van speelfilmlengte. En eerder dit jaar waren de kattenvriendjes Pim & Pom in de bioscoop te zien in een vertederende animatiefilm, mooi gemaakt in de stijl van de bekende Fiep Westendorp-tekeningen. Bij ons hebben zulke films waarschijnlijk dezelfde charme als Hocus Pocus met Alfons Alfrink in Scandinavië. Ouders die met hun kinderen naar de bioscoop gaan, hebben op die manier ook nog een fijne, nostalgische zit.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hokus Pokus met Alfond Alfrink

acties