Kinderfilm over rouwverwerking verpakt als fantasierijk animatieavontuur.
play

5,6 details

  • 78 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Zweden
  • Denemarken
78 Min Zweden

Johan woont met zijn papa op een groot schip, ver weg van de bewoonde wereld. Zolang als Johan zich kan herinneren, wonen ze daar. Toen Johan 3 jaar oud was, verdween zijn mama. Johan denkt dat de Verenkoning haar heeft meegenomen. Hij mist zijn mama, maar is ervan overtuigd dat de flessenpost die hij regelmatig in zee werpt, haar bereikt. Johan verveelt zich geen moment op het schip. Je kunt er vissen en duiken en er valt altijd wel iets te repareren. Op een dag is Johan alleen aan boord en vangt een verward bericht op over de Verenkoning. Voor Johan is dat het begin van een machtig mooi avontuur. Het avontuur van een kind dat één grote wens heeft: zijn mama vinden.

Alt titel
Resan till Fjäderkungens Rike, Beyond Beyond
Regie
Esben Toft Jacobsen
Cast
Tuva Novotny, Lars Brygmann, Gustaf Hammarsten, Lennart Jähkel, Flemming Quist Møller, Søs Egelind, Leif Andrée, Edvin Ryding, Sissela Kyle, Pelle Falk Krusbæk.
Release
21.03.2014
Release NL
09.10.2014
Release DVD
30.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Esben Toft Jacobsen | Cast (stemmen): Noaquin Mandias, Alexander de Bruijn, Margreet Boersbroek, Lucas Dietens, e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2014

Kinderfilms hoeven niet alleen maar over vrolijke dingen te gaan. Knap is het juist als makers zwaardere thema’s door een verhaal heen weten te mengen, zodat de jonge kijkers niet alleen plezier hebben, maar tegelijkertijd levenslessen meekrijgen. Dat is ook wat de Deense filmmaker Esben Toft Jacobsen voor ogen moet hebben gehad met de fantasiefilm Johan en de Verenkoning. Het valt alleen te betwijfelen of zijn dubbele laag daadwerkelijk aankomt bij de doelgroep.

Dit animatiedrama/avontuur start met twee gelukkige konijnenouders en hun zoontje Johan. Een zorgeloos gezinnetje, tot moederkonijn begint te kuchen en zwakker wordt. Ze is stervende, maar dat laat Jacobsen met opzet onuitgesproken. Er verschijnt middenin de nacht een immense vogel met konijnenoren die het echtpaar scheidt: mama wordt tussen de grote klauwen genomen en verdwijnt het duister in. Johan en zijn vader blijven alleen achter.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Johan en de Verenkoning

acties