Testament of Youth (2014)

Divided by war. United by love.

Tragisch Brits oorlogsdrama over een inspirerende pacifiste blijft iets te veel hangen in misère.
play

7,1 details

  • 129 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • Verenigd Koninkrijk
  • Denemarken
129 Min Verenigd Koninkrijk

Vera Brittain is een vooraanstaand journaliste, feministe en pacifiste. Testament of Youth is tevens de titel van haar biografie uit 1933, waarin een beschrijving staat van haar ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog en het begin van haar weg naar het pacifisme. Tijdens de oorlog verloor Brittain haar broer en haar verloofde Roland Leigh

Regie
James Kent
Cast
Alicia Vikander, Taron Egerton, Dominic West, Kit Harington, Emily Watson, Miranda Richardson, Colin Morgan, Anna Chancellor, Nicholas Farrell, Joanna Scanlan, Xavier Atkins, Teresa Churcher, Nicholas Le Prevost, Daisy Waterstone, Rachel Redford.
Release
14.10.2014
Release NL
11.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: James Kent | Cast: Alicia Vikander (Vera Brittain), Taron Egerton (Edward), Colin Morgan (Victor), Kit Harington (Roland), Emily Watson (Mrs Brittain), Dominic West (Mr. Brittain), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2014

Vera Brittain is de stem van een generatie. Ze is feministe, pacifiste en schrijfster, getekend door de harde consequenties van de Eerste Wereldoorlog. Haar memoires Testament of Youth zijn een gevierd autobiografisch werk over Britse vrouwen betrokken bij het front, dat in 1979 voor het eerst tot leven werd gebracht in een vijfdelige BBC-televisieserie. Nu, ruim honderd jaar na het begin van de oorlog, spreekt Vera Brittain tot de huidige generatie in een tragisch drama.

Het is de Zweedse actrice Alicia Vikander die als Vera (compleet met Brits accent) door poëtische, weelderige tuinen in een zonnig Engeland dartelt, in de broeierige zomer van 1914. Ze zwiert tussen de bomen door, duikt in kraakhelder water en is de geheime liefde van de vrienden van haar broer Edward. In haar ontwapende oogopslag laat Vikander vakkundig een smeulend vuurtje doorschijnen. Vera is ambitieus, vrijgevochten en ijzersterk en met die eigenschappen verkrijgt ze als één van de weinige vrouwen een plekje aan de universiteit van Oxford. De droom is compleet als ze halsoverkop verliefd wordt op Roland, die haar liefde voor poëzie en literatuur deelt. De rijmpjes, gestolen kusjes en roze toekomstdromen moeten plaatsmaken voor donkere wolken als de oorlog uitbreekt. Edward, Roland en derde vriend Victor trekken ten strijde.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Testament of Youth Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Testament of Youth

acties