Risen (2016)

Witness the manhunt that changed the course of human history

De wederopstanding van Jezus Christus vanuit het perspectief van een Romeinse soldaat. Een prima tussendoortje voor tijdens het Paasweekend.
play

5,8 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Een agnostische Romeinse centurion, krijgt van Pontius Pilates de opdracht om de geruchten over een Messias te onderzoeken en het verdwenen lichaam van Jezus van Nazareth op te sporen, om een opstand in Jeruzalem te voorkomen.

Regie
Kevin Reynolds
Cast
Tom Felton, Cliff Curtis, Joseph Fiennes, Peter Firth, Andy Gathergood, Antonio Gil, Luis Callejo, Stewart Scudamore, Jan Cornet, Stephen Hagan, Mark Killeen, Selva Rasalingam, Stephen Greif, María Botto, Joe Manjón, Mish Boyko, Richard Atwill, Àlex Maruny, Pepe Lorente.
Release
22.01.2016
Release NL
24.03.2016
Release DVD
09.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Reynolds | Cast: Joseph Fiennes (Clavius), Cliff Curtis (Yeshua), Peter Firth (Pilate), María Botto (Mary Magdalene), Tom Felton (Lucius), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2016

Enigszins moegestreden is hij wel, die Romeinse tribuun Clavius. En neem hem dat eens kwalijk: zelfs als hij huiswaarts keert na een veldslag, besmeurd met een vuil laagje modder en onder het bloed van zijn vijanden, krijgt hij geen moment de gelegenheid om zijn borstplaat en gezicht schoon te boenen. Laat staan dat er iemand klaarstaat met een doekje waarmee hij die bloedende jaap in zijn onderlip kan droogdeppen. Nee, in het Jeruzalem anno drieëndertig na Christus is er continu werk aan de winkel. Zeker als je jezelf de rechterhand van Judea-prefect Pontius Pilatus mag noemen, dan heb je het druk tijdens Pesach: nadat de Romeinen een man uit Nazareth aan het kruis hebben genageld, lopen de gemoederen hoog op bij de Joodse bevolking. Aan Clavius de taak om orde op zaken te stellen.

Eenmaal aangekomen op de schedelplaats Golgotha, blijkt dat de man in kwestie, genaamd Yeshua (de Hebreeuwse benaming voor Jezus) al gestorven is. Zijn lichaam wordt van het kruis gehaald en begraven in een graftombe die zorgvuldig is afgesloten met een manshoge steen en voorzien van een Romeinse verzegeling. Niemand kan de graftombe in of uit – of toch wel? Op de derde dag is de steen op mysterieuze wijze voor de ingang weggerold en lijkt het lichaam van Yeshua als in rook opgegaan. Zijn aanhangers denken dat hij uit de dood is opgestaan, de Romeinen dat het om een ordinaire grafroof gaat. Ondertussen voelt Pilatus de hete adem van Rome in zijn nek; het aangekondigde stadsbezoek van keizer Tiberius zet het oplossen van het raadsel onder tijdsdruk.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Risen Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kabol

"...Best mooie film. De tijd wordt in elk geval goed weergegeven: de gebouwen, de mensen, de kruisiging:......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Risen

acties