3 coeurs

3 coeurs (2014)

6,0 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • België
106 Min Frankrijk

Als Marc gaat verhuizen naar Valencia, mist hij zijn trein terug naar Parijs. Hij ontmoet op het station Sylvie en de twee brengen de nacht door al wandelend door de straten van de provinciestad terwijl ze praten over alles en niets. Ze spreken af elkaar een paar dagen later in Parijs weer te zien, maar Marc komt niet opdagen. Hij probeert Sylvie vervolgens te vinden, maar dat lukt niet. In plaats daarvan ontmoet hij Sophie, met wie hij ook een romance opbouwt. Maar wat hij niet weet, is dat zij de zus is van Sylvie...

Regie
Benoît Jacquot
Cast
Catherine Deneuve, Cédric Vieira, Patrick Mille, Chiara Mastroianni, Charlotte Gainsbourg, Benoît Poelvoorde, André Marcon, Francis Leplay, Thomas Doret, Caroline Piette, Xavier Briere, Nicolas Simon, Jean-Louis Croquet, Tien Shue, Xiaoxing Cheng.
Opbrengst
$ 164.992
Release
09.09.2014
Release NL
06.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Benoît Jacquot | Cast: Benoît Poelvoorde (Marc Beaulieu), Charlotte Gainsbourg (Sylvie Berger), Chiara Mastroianni (Sophie Berger), Catherine Deneuve (moeder), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

In het leven gaat niet altijd alles zoals gepland. Soms zijn het juist de kleine toevalligheden die cruciale keerpunten blijken te zijn. De vraag “Wat als…?” ligt dan ook voor de hand. Het is een gegeven waar menig film dankbaar gebruik van maakt. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk It’s a Wonderful Life, en meer recentelijk liet Sliding Doors zien hoe anders Gwyneth Paltrows leven had kunnen verlopen als zij haar metro niet had gemist. In een dergelijke situatie bevindt Marc zich. Nadat hij de laatste trein naar Parijs mist, ontmoet hij Sylvie. Onmiddellijk springen de vonken over en de twee spreken af elkaar opnieuw te zien. Maar vanwege een hartaanval mist hij hun afspraak, en verliest elk contact met haar. Dan wordt Marc verliefd op Sophie en laat het toeval nou net willen dat zij de zus van Sylvie is.

Langzaam bouwt Marc met Sophie een nieuw leven op. Hierbij springt Jacquot door de jaren, langs hoogtepunten als hun eerste date, hun huwelijk en uiteindelijk een zoontje, zonder daarbij de kleine, doorsnee momenten uit het oog te verliezen. Marc heeft zijn rust gevonden en lijkt Sylvie zo goed als vergeten. Maar die rust blijkt bedrieglijk. Juist door de alledaagsheid van zijn leven blijft er bij zowel Marc als de kijker iets knagen en Jacquot voedt dit gevoel door kleine hints op te voeren die telkens weer aan Sylvie doen denken. Het is dan ook niet de vraag of Marcs sluimerende gevoelens voor haar hem parten gaan spelen, maar wanneer.

videotrailers & clips