Troll 2

Troll 2 (1990)

There's nothing more frightening than a little boy's nightmare...until it turns real.

Reviews (1)

Shifty777

Avatar

Heerlijk slechte film. Keek hem nadat ik onlangs de documentaire 'Best Worst Movie' op Netflix had gezien. In deze documentaire gaat de man, die destijds het jongetje in de hoofdrol speelde, ca. 20 jaar later weer zijn cast- en crewleden opzoeken, om samen te ervaren wat voor culthit de film tegenwoordig is. Dit maakte mij wel nieuwsgierig naar de film zelf.

Troll 2 wordt dan ook wel vaker genoemd als (een van de) slechtste film(s) ooit. Tot nu toe zat voor mij 'The Room' toch vol overtuiging op die troon, dus mijn eerste vraag was hoe beide qua slechtheid met elkaar te vergelijken zijn?

Qua slechtheid in het acteerwerk doen ze niet veel voor elkaar onder. Beide hebben ze schaamteloze over-acting welke totaal niet uit de verf komt. Bij Troll 2 zie je nog wel eens iemand out of character lachen, maar Tommy Wiseau trekt met zijn wazige acteerwerk toch echt onder het niveau van Troll 2.

Ook (script) technisch gezien is Troll 2 net wat beter gelukt. Ondanks dat het plot van Troll 2 ronduit belachelijk is en de dialogen zo scheef zijn als de neten, heeft het scenario wel nog een logische dynamiek en beats. The Room gaat daarentegen volledig overboord zonder enige logica. Ook technisch gezien klopt Troll 2 wel, ondanks dat er eindeloos veel zooms gebruikt worden. Op ieder front is Troll 2 toch net iets beter dan The Room, die dus op de troon mag blijven, maar daardoor is Troll 2 ook iets minder vermakelijk.

Begrijp me dan ook niet verkeerd. The Room is nog onder 'the bottom of the barrel', dus dat Troll 2 beter is heet bij lange na niet dat hij goed is. Troll 2 heeft een belachelijk anti-vegetariërsplot met vreemde dialogen (de schrijvers waren Italianen die nauwelijks Engels konden, en waren niet bereid zich door de Amerikaanse cast te laten corrigeren hierop) en acteerwerk dat vaak nog onder het niveau is van je lokale basisschooltoneel. De production value is duidelijk laag, waardoor menig decor, gaderobestuk, special effect en make-up er komisch nep uitziet. Vooral die factoren maken de film om te lachen slecht... maar ik heb niet zo kunnen lachen als bij The Room ;)