De surprise (2015)

De tweede speelfilm van Mike van Diem is minder degelijk dan Karakter, maar eveneens een fijn stukje Nederlandse cinema. En dat voor een literaire romkom!
play

6,8 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Duitsland
  • Nederland
  • België
  • Ierland
102 Min Duitsland

Een excentrieke multimiljonair tekent een contract om zijn leven te laten beëindigen. Terwijl hij zijn kist uitzoekt, ontmoet hij een jonge vrouw die eenzelfde contract getekend heeft. De problemen beginnen als zij verliefd op elkaar worden en ze het contract ongedaan willen maken.

Alt titel
The Surprise
Regie
Mike van Diem
Cast
Georgina Verbaan, Jeroen van Koningsbrugge, Pierre Bokma, Jan Decleir, Tamar Baruch, Henry Goodman, Naveed Choudhry, Ronny Jhutti, Hubert Fermin, Judith Edixhoven, Elisabeth Andersen, Oliver Gatz, Ankur Bahl, Michiel Blankwaardt, Reinier Hattink.
Release
21.05.2015
Release NL
21.05.2015
Release DVD
15.09.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike van Diem | Cast: Jeroen van Koningsbrugge (Jacob), Georgina Verbaan (Anne), Jan Decleir (Cornald Muller), Henry Goodman (Mr. Jones), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2015

Een nieuwe speelfilm van Mike van Diem is een uiterst zeldzaam fenomeen. De in Limburg geboren filmmaker schoot raak met zijn debuut, de Bordewijk-verfilming Karakter, waarmee hij meteen maar even een Oscar voor op zijn schoorsteenmantel scoorde. Van Diem heeft sindsdien heus niet stilgezeten en filmde commercials, maar we hebben maar liefst achttien jaar moeten wachten voor Van Diem weer met een avondvullend project kwam. De Surprise heeft behoorlijk wat vooroordelen weg te werken. De filmposter (Georgina Verbaan die lichtvoetig poseert als een Nederlandse Audrey Hepburn met opgestoken haar in een charmant grijs jurkje en een paraplu) en namen van de hoofdrolspelers doen vermoeden dat Van Diem zich heeft laten strikken voor een romantische komedie in de trant van Alles Is Liefde. Niets mis mee, maar niet wat we van hem verwachtten. De titel helpt ook niet echt mee, totdat het besef doordringt dat het een bewerking is van een kort verhaal van de in 1990 overleden schrijver Belcampo.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De surprise

acties