De Boskampi's (2015)

Een heerlijke mix van familiefilm en misdaadkomedie, gemaakt met een vette knipoog.
play

6,7 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Nederland

Het jongetje Rik is de pestrijen tegen hem meer dan zat. Hij besluit zijn imago wat op te krikken door het gerucht te verspreiden dat hij deel uitmaakt van een maffiafamilie.

Alt titel
The Little Gangster
Regie
Arne Toonen
Arent Jack
Cast
Fedja van Huêt, Loes Haverkort, René van 't Hof, Thor Braun, Horace Cohen, Rick Lens, Joes Brauers, Meral Polat, Joop Kasteel, Luciano Hiwat, Henry Van Loon, Maas Bronkhuyzen, Thijn Brobbel, Lineke Rijxman, Noël Keulen, Viggo Appel, Jim de Koning, Sep Tamminga, Rana Ayvaz, Jort Fiechter, Dylan Pijper, Ellen Pieters.
Release
29.04.2015
Release NL
29.04.2015
Release DVD
18.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Arne Toonen | Cast: Thor Braun (Rikkie), Henry van Loon (Paul), René van ‘t Hof (Fred), Loes Haverkort (Wanda), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2015

Er wordt nog wel eens laatdunkend gedaan over de kwaliteit van Nederlandse films, maar wie verder kijkt dan alleen de grote publiekstrekkers, ziet dat er genoeg interessants in ons land wordt gemaakt. Regisseurs die hun film boven de realiteit uittillen, zijn hier echter zeldzamer. Alex van Warmerdam is er een meester in, maar wordt helaas vaak al snel in het arthousehoekje weggestopt. Iemand die er films voor een breder publiek mee maakt, is Arne Toonen.

De regisseur debuteerde in 2010 met Dik Trom, een charmante familiefilm waarin hij het oeroude titelfiguur in een compleet nieuwe setting plaatste. Het keurig aangeharkte stadje Dunhoven, neergezet in een cartooneske sfeer vol kauwgomballenkleuren, deed nog het meest denken aan iets wat je aan de oostkust van de Verenigde Staten zou kunnen vinden. Twee jaar later ging Toonen een hele andere kant op met de misdaadkomedie Black Out, hoewel zijn kracht met die film ¬– in de lijn van Guy Ritchie en Quentin Tarantino – ook weer zat in de werkelijkheid ontstijgen, met een bonte stoet van stripachtige personages en bizarre verwikkelingen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De Boskampi's Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Boskampi's

acties