Rio, Eu Te Amo (2014)

Fall in love with Rio 10 times

De derde in de reeks lofzangen op wereldsteden valt het meest tegen. Van zon, zee, strand en samba zou je toch wat meer passie verwachten.
play

4,1 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Brazilië
  • Verenigde Staten
110 Min Brazilië

Tien korte films, allemaal gemaakt door verschillende regisseurs. Elk daarvan draait om één ding: de alomvattende liefde voor de stad Rio de Janeiro.

Alt titel
Rio, I Love You
Regie
Vicente Amorim
Guillermo Arriaga
Cast
Harvey Keitel, Vincent Cassel, Rodrigo Santoro, Emily Mortimer, Ryan Kwanten, Nadine Labaki, Fernanda Montenegro, Basil Hoffman, Eduardo Sterblitch, Cláudia Abreu, Marcio Garcia, Hugo Carvana, Marcelo Serrado, Bruna Linzmeyer, Michel Melamed.
Release
12.09.2014
Release NL
23.07.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Im Sang-Soo, Nadine Labaki, Fernando Meirelles, José Padilha, Carlos Saldanha, Paolo Sorrentino, John Turturro en Andrucha Waddington | Cast: John Turturro (Homem), Vanessa Paradis (Mulher), Ryan Kwanten (Jai Arnott), Harvey Keitel (Ator), Vincent Cassel (Zé), Basil Hoffman (James), Emily Mortimer (Dorothy), Jason Isaacs (‘Gringo’), e.a. Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

Onlangs werd aangekondigd dat ons enige echte eigen Rotterdam de vierde stad zal zijn die wordt getrakteerd op een cinematografische lofzang. Na Parijs, New York en Rio de Janeiro zal de Zuid-Hollandse havenstad het toneel zijn van mooie kleine verhalen die de kleurrijke inwoners portretteren. Fijn dat het nu eens niet Amsterdam is geworden, maar het grotendeels naoorlogse Rotterdam. Maar voordat Rotjeknor aan de beurt is, moet de liefhebber zich eerst nog door de verhaaltjes van de inwoners van het Braziliaanse Rio heen worstelen. Dat belooft een exotische aaneenschakeling van avonturen en hartverwarmende passie te worden. Het begint al goed als de prachtige baai van de stad, de omringende bergen en natuurlijk het immense standbeeld van Jezus Christus smaakvol in beeld worden gebracht. Dan denk je nog: dat wordt na de bioscoop meteen vliegtickets boeken naar de stad van de samba, zon, zee en strand. Toch eerst maar even doorkijken. Want de VVV van Rio mag dan misschien tevreden zijn, de cinefiel had toch op een betere collagefilm gehoopt.

Het lijstje regisseurs die aan dit derde I Love You-project meewerkten liegt er wederom niet om. Inkoppertje is Carlos Saldanha die ons eerder fêteerde op de amusante animatiehit Rio, waarbij de technicolor kleuren van het scherm spatten. Dit keer belicht hij de dromerige sequentie Pas de Deux over de aantrekkingskracht en uiteenlopende ambities van twee professionele dansers. Een andere logische keuze is de maker van Cidade de Deus, Braziliaan Fernando Meirelles. Hij maakte A Musa over een kunstenaar die zich laat vervoeren door de kleuren, geuren en geluiden van Rio, met Fransman Vincent Cassel in de hoofdrol. Maar ook Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza) en John Turturro leverden elk een filmpje aan voor Rio, I Love You. Zij tilden respectievelijk La Fortuna, over de liefde tussen een jonge blom en een oude dove man, en Quando Não Há Mais Amor, wederom over een complexe liefde tussen man en vrouw, van de grond.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rio, Eu Te Amo

acties