Cool Girls (2017)

Een tweede Mean Girls is deze flauwe highschoolkomedie zeker niet. Het invullen van clichés werkt hier namelijk niet.
play

5,0 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Nadat ze slachtoffer worden van een vernederende grap van de Queen Bee van de middelbare school, nemen beste vrienden en nerds Mindy en Jodi wraak door alle verschoppelingen van de school te verenigen tegen haar en haar vriendengroep.

Alt titel
The Outskirts
Regie
Peter Hutchings
Cast
Victoria Justice, Frank Whaley, Avan Jogia, Peyton List, Katie Chang, Ted McGinley, Eden Sher, Ashley Rickards, William Peltz, Claudia Lee, David W. Thompson, Stephanie Damiano, Bettina Skye, Jeanette Dilone, Noah Robbins, Inna Muratova, Nick Bailey, Brock Yurich, Lauren Schaffel, Anthony Atamanuik, Amanda Bear.
Release
15.07.2015
Release NL
16.02.2017
Release DVD
02.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Hutchings | Cast: Eden Sher (Mindy), Victoria Justice (Jodi), Peyton List (Mackenzie), Avan Jogia (Dave), Claudia Lee (Whitney), Katie Chang (Claire), Ashley Rickards (Virginia), Jeanette Dilone (Paloma), Ted McGinley (Whitmore), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2017

Mean Girls, naar een scenario van comédienne en Sarah Palin-dubbelgangster Tina Fey, betekende niet alleen de definitieve doorbraak van Lindsay Lohan en Rachel McAdams maar is ook een heerlijke vileine blik op het Amerikaanse highschoolleven. Compleet met kliekjes populaire meisjes, leeghoofdige jocks en hopeloos verloren nerds. De hokjesgeest en clichés waren ruimschoots vertegenwoordigd, maar Fey speelde er op amusante wijze mee. Dezelfde associaties roept Cool Girls op, maar dan bezien vanuit de positie van de underdog: de sullige meisjes die als laatste gekozen worden bij gym en overduidelijk niet populair zijn.

Helaas: filmmaker Peter Hutchings komt niet eens in de buurt van de voorgenoemde komedie van Mark Waters uit 2004. In de States wordt Hutchings' tweede speelfilm overigens uitgebracht als The Outskirts, wellicht om de vergelijking met Mean Girls uit de weg te gaan. BFF's Mindy en Jodi hebben het misschien met elkaar getroffen, maar niet met hun schoolgenoten. Ze besluiten op vredesmissie te gaan en de populaire meiden van hun klas om een staakt het vuren te vragen. Hier wordt tot hun grote verbazing positief op ingegaan en de twee cynische vriendinnen worden zelfs uitgenodigd voor een groot huisfeest met drank en jongens.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Cool Girls

acties