Sausage Party (2016)

Mazel Tov!

Reviews (1)

Indie Jones

Avatar

Het is moeilijk om niet te lachen bij Sausage Party, want het is verdomd grappig. Het is duidelijk de bedoeling geweest van de makers om het publiek zo veel mogelijk te shockeren. En dat lukt meerdere keren. [SPOILERS] van een afgehakt hoofd tot een minutenlange orgie-scene [SPOILERS]. Ook is er een ware morele boodschap over religie en het hiernamaals, en hoewel deze boodschap iets scherper gebracht had kunnen worden, levert het wel een beetje diepgang in een verder hele 'gore' film. Daarnaast zijn de stereotypes van de Israëliërs, de Arabieren en de Mexicanen ook heel vermakelijk.
Toch had ik gehoopt dat Sausage Party zich iets meer buiten de supermarkt zou afspelen en er meer scènes zouden zijn in de huizen van mensen waarin het eten gruwelijk gemarteld wordt en het eten zich verzet. Op dit gebied lagen er volgens mij meer mogelijkheden voor de makers. Ook vond ik de film op momenten nogal schreeuwerig, en daarbij benadruk ik de rol van de vagina-schoonmaker Douche. Volgens mij was zijn rol in de film een beetje onnodig. De mensen in de film vormden naar mijn mening al goede slechteriken.
Sausage Party blijft gewoon een hele grappige film, die ideaal is om te kijken met vrienden, maar zeker niet met familie.