Sausage Party (2016)

Mazel Tov!

De meest foute, politiek incorrecte komedie van het jaar komt in de vorm van een kleurrijke animatiefilm over pratend voedsel.
play

6,3 details

  • 89 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Voedsel in de supermarkt droomt ervan om gekocht te worden. Eenmaal in het keukenkastje en op het aanrecht blijkt dat ze een vreselijk lot te wachten staat: ze worden klaargemaakt om vervolgens opgegeten te worden.

Regie
Greg Tiernan
Conrad Vernon
Cast
Edward Norton, Salma Hayek, James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill, Paul Rudd, Kristen Wiig, Bill Hader, Danny R. McBride, Michael Cera, Craig Robinson, David Krumholtz, Conrad Vernon, Nick Kroll, Ian James Corlett, Iris Apatow, Michael Dobson, Stephanie Beard, Michael Daingerfield, Greg Tiernan, Maryke Hendrikse, Alistair Abell, Anders Holm, Brian Dobson, Ian Hanlin.
Release
12.08.2016
Release NL
08.09.2016
Release DVD
18.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Greg Tiernan, Conrad Vernon | Cast: Seth Rogen (Frank), Kristen Wiig (Brenda), Michael Cera (Barry), Jonah Hill (Carl), Salma Hayek (Teresa), Bill Hader (Firewater), Nick Kroll (Douche), Edward Norton (Sammy Bagel Jr.), David Krumholtz (Lavash), James Franco (Druggie), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2016

Zet de creatieve breinen van Seth Rogen, Evan Goldberg en Jonah Hill in een kamer met een voorraad wiet en voor je het weet rolt er een nieuw potentieel hilarisch concept voor een nieuwe komedie naar buiten. Op de desbetreffende avond waarop het idee voor Sausage Party kwam te ontstaan, moeten er toch wel heel wat jointjes rond zijn gegaan om de creativiteit van de grappenmakers te stimuleren: "Wat als we een animatiefilm zouden maken over pratende worstjes die moeten vluchten voor ze worden opgegeten?" Nadat de film jarenlang te boek stond als een supergeheim project – er rees zelfs een vermoeden dat het om een hoax zou gaan – is Sausage Party er dan echt. Het heeft misschien verdacht veel weg van een uit de hand gelopen grap, maar wel een verdomd geestige.

Aangezien Sausage Party voornamelijk gezien kan worden als een ondeugende knipoog richting Pixar, is het niet verwonderlijk dat het uitgangspunt zijn inspiratie haalt uit een geliefd concept van Disneys populaire animatiestudio. Namelijk het bij elkaar fantaseren van een geheim leven van de objecten om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan het speelgoed in Toy Story of de verschillende emoties in Inside Out, die hun bestaan heimelijk in dienst stellen van de mens.

alle artikelen (9)

Sausage Party Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sausage Party

acties