Blu-ray

Blu-Ray Review: Sausage Party

Worstje, broodje... Seth Rogen weet er wel raad mee.

door Bram de Groot om 20:22 in Blu-ray
Regie: Conrad Vernon | Greg Tiernan | Cast: Seth Rogen (Frank), Kristen Wiig (Brenda), Michael Cera (Barry), Jonah Hill (Carl), Salma Hayek (Teresa), Bill Hader (Firewater), Nick Kroll (Douche), Edward Norton (Sammy Bagel Jr.), David Krumholtz (Lavash), James Franco (Druggie), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: 08.09.2016 | FT recensie: 4 sterren

Met een budget van slechts $15 miljoen gingen onder meer Seth Rogen en Evan Goldberg de uitdaging aan om een spoof te maken om de bekende Disney en Pixar titels. Het resulteerde in een animatiefilm rond een worstje die achter de verontrustende waarheid komt: de wereld buiten de supermarkt is een krankzinnige. Voor de stemmen trommelde de heren heel wat van hun vrienden op voor de zeer vermakelijke en bizarre animatiefilm Sausage Party, alles behalve voor kinderen.

In Sausage Party (FT Stercijfer = 6,4), goed voor ruim $140 miljoen wereldwijd, leidt één worstje een groep supermarktproducten op een zoektocht naar de waarheid over hun bestaan en om te ontdekken wat er werkelijk gebeurt als ze gekozen worden om de supermarkt te verlaten.


Film: Sausage Party | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Engels, Nederlands, Frans | EAN: 8712609606010 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Sausage Party zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste het logo van Sony Pictures Home Entertainment om vervolgens de trailers te laten zien van Ghostbusters, Grimsby en The Night Before. Daarna wordt er overgeschakeld naar het basic hoofdmenu.

Beeld

Je zou zeggen dat er maar weinig mis zou kunnen gaan bij een Blu-ray release van een animatiefilm en op het eerste oog ziet het beeld van deze uitgave er ook strak uit. Ondanks dat dit bedoeld kan zijn, ligt er wel een heel lichte laag ruis over het beeld. Dit kan zijn om een soort filmische sfeer mee te geven, maar je verwacht dit eigenlijk niet bij een animatiefilm. De kleuren zien er netjes uit, maar lijken zo nu en dan niet zo kleurrijk als dat ze zouden moeten zijn. Dit valt vooral op als de verschillende artikelen langs elkaar lopen. De kleuren zijn iets wat dof. Met de scherpte zit het verder prima.

Geluid

Het geluid in de animatiefilm is goed, maar niet opvallend. Tijdens dialogen zijn er bijvoorbeeld opvallend weinig omgevingsgeluiden te horen terwijl zich wel veel zou moeten afspelen in de winkel. Dit wordt vooral opgevuld met de muzikale ondersteuning, aangeleverd door Alan Menken en Christopher Lennertz. Vooral Menken heeft heel wat (Disney) animatiefilms voorzien van muziek. Al met al een basic track.

Bonusmateriaal

Shock and Awe: How Did This Get Made?: De meest inhoudelijke featurette van de animatiefilm. Er wordt onder meer gesproken over hoe de heren akkoord op de film kregen en wat de uitdaging waren bij de realisatie. Veel studio's zagen het niet zitten om geld te investeren in een dergelijke animatieproject. Over de situatie dat medewerkers van de animatieafdeling niet op de juiste wijze beloond zouden zijn, komt uiteraard niet aan bod. Het geheel duurt slechts zo'n 5 minuten.

The Booth: Erg snelle en vermakelijke blik op het inspreken van de stemmen. Er zijn heel wat grote namen betrokken geweest en mogelijk zul je er een aantal niet eens hebben herkend.

The Great Beyond: In 4 minuten wordt er gekeken naar de muzikale ondersteuning van de animatiefilm. Deze werd verzorgd door Alan Menken.

The Pitch: Een vooral grappig bedoeld interview waarin Seth Rogen en Evan Goldberg uitleggen hoe je een film aanprijst. Het geheel is in een retro jasje gehezen.

Overig: En dan is er ook nog een Gag Reel (Good Food Gag Reel), een Line-O-Rama met alternatieve teksten en een Disney-achtige trailer voor de film, Seth Rogen's Animation Imaginatorium.

Voor tijdens een biertje en wat snacks...

Sausage Party is geslaagd in de doelstelling. De film doet op het oog redelijk vriendelijk aan, maar de woorden van verschillende figuurtjes zijn duidelijk niet bedoeld voor zesjarigen. Het kijkplezier bij Sausage Party wordt ongetwijfeld verhoogd met een biertje of iets dergelijks. Deze Blu-ray uitgave biedt een aantal standaard extra's, met een voldoende beeldkwaliteit en standaard geluid bij de hoofdfilm.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Heerlijke film! Drijft met alles de spot en weet ook nog eens kritische kanttekeningen te plaatsen. Dat de beeldkwaliteit niet zo goed is neem ik dan voor lief, zeker met een budget van 15€ milj.

NieuwsFilm

meest populair