Featured

Alles over 'Sausage Party'

Grove komedie over het geheime leven van ons voedsel!

door Jim Pedd om 19:10 in Featured
Komende donderdag komt de film Sausage Party uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 8 september in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Sausage Party

Regie: Greg Tiernan, Conrad Vernon | Cast: Edward Norton (Arthur Bishop), James Franco (Max Adams), Seth Rogen (Gina), Jonah Hill (Mei), Salma Hayek (Crain) e.a. | Scenario: Kyle Hunter, Ariel Shaffir e.a. | Speelduur: 89 minuten | Genres: Animatie, Avontuur, Komedie | Kijkwijzer: 16

Sausage Party gaat over een worstje genaamd Frank (Rogen). Samen met een groep andere supermarktproducten ontdekt hij de lugubere en droevige waarheid over hun bestaan wanneer zij worden uitgekozen om de supermarkt te verlaten.

Het idee

Het idee achter Sausage Party komt volgens Evan Goldberg, die als scenarist meewerkte aan de film, voort uit "een oude traditie in animatiefilms." Binnen dat genre wordt vaak gekeken naar "het geheime leven van de dingen om ons heen. We hebben auto's gezien, we hebben speelgoed gezien... en we houden van al die films. Dus uiteindelijk realiseerden we ons dat er een extreem komische versie van dat thema verborgen zit in het geheime leven van voedsel."

Het concept dat producent Kyle Hunter, die het script mede schreef, te horen kreeg was als volgt: "Wat als worstjes hun droom zouden kunnen verwezenlijken, namelijk in een broodje komen?" Hiermee wilde men natuurlijk niet naar de filmstudio's stappen - die staan erom bekend redelijk conservatief te zijn als het aankomt op dit soort ideeën - en dus werd de film vrij goedkoop gemaakt. "Er was geen pitch - er was gewoon de film," aldus Goldberg. "We hadden ons eigen geld erin gestoken, voordat er een toezegging rond de distributie was. We geloofden er allemaal zoveel in en wilden het zo graag maken. We konden het dus met een script, regie, animatiestudio en cast rondbrengen."

Eerste reacties

Critici zijn gemiddeld genomen positief over het uitgangspunt van Sausage Party. Op RottenTomatoes heeft de film een score van 82 procent. Gemiddeld kreeg de film een 6,7. "Sausage Party is zeker beledigend, maar weet zijn enthousiaste grove taalgebruik te compenseren met een verrassend goed verhaal."

Box office prestaties

Sausage Party is al een succes. In de Verenigde Staten ging de film begin augustus in première, waar deze opende met 34,2 miljoen dollar. Daarmee was het budget van 19 miljoen dollar al terugverdiend. De weken daarna haalde de film nog veel meer op, om vooralsnog te eindigen op 88,4 miljoen dollar. De rest van de wereld, landen als Australië (5,2 miljoen), Israël (1,2 miljoen) en Polen (1 miljoen) waren gezamenlijk goed voor 14 miljoen. Daarmee staat 'ie al op 102 miljoen dollar.

Trivia

Seth Rogen bedacht het idee van Sausage Party in 2007. Hij en Jonah Hill grapten daarover tijdens de promotie voor Superbad (2007) en Knocked Up (2007). Iedere keer als iemand hen vroeg naar hun volgende project, zeiden ze dat het "iets met de naam Sausage Party wordt". | Animatiefilms zijn gewoonlijk peperduur, kosten minimaal honderd miljoen dollar om te maken. Sausage Party was een stuk goedkoper en kostte minder dan 20 miljoen dollar. | De look van Sausage Party is bewust goedkoop.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Lijkt me nou he-le-maal niks.

Jodorowsky420

Avatar

Ik was naar een voorpremiere gegaan en ik kan eerlijk zeggen dat dit de beste komedie is van de afgelopen 3 jaar.

ridjieddo

Avatar

heb hier zoveel zin in!

Darthmar

Avatar

Ik heb maar 1 probleem met deze film en het idee erachter. Groentes, fruit, ect snap ik dat ze leven maar broodjes die zijn gemaakt van een combinatie van andere "levende"producten hoe kunnen die in opstand komen ze zijn het product van menselijke creatie door de moord op hun medestanders tegen de mensheid. Worstjes zijn gemaakt van dieren met andere ingedienten toegevoegd?

ridjieddo

Avatar

Je snapt dat groente en fruit wel kunnen leven, maar broodjes en worstjes niet? x'D

John Wayne

Avatar

Ik kan me alleen maar aansluiten bij Jodorowsky420, deze film is inderdaad een van de beste komedies van de afgelopen 3 jaar. Ik had na afloop buikpijn van het lachen. Deze film is origineel, grof en enorm geestig.

Banned

Avatar

Ik weet het niet, na 1 keer die trailer te hebben gezien was het al een stuk minder grappig, en ook het verhaal lijkt me niet echt interessant meer. Ik kan verkeerd zijn maar dit zie ik thuis wel eens.

Petyr Baelish

Avatar

Ik ben naar de voorpremière geweest en ik moet eerlijk toegeven dat dit een erg vermakelijke film is. Veel grove humor en de typische Seth Rogen grappen, maar dat is niet perse slecht. Als je ook maar een klein beetje anime hebt gezien, dan komt het geweld en het gevloek misschien minder hard aan, maar alsnog is het wel vermakelijk. Na afloop kwam ik er trouwens pas achter dat Edward Norton ook een stem insprak. Echt onverstaanbaar.

NieuwsFilm

meest populair