Superbad (2007)

Come and Get Some

Superbad is supergrappig.
play

7,4 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

Regie
Greg Mottola
Cast
Emma Stone, Seth Rogen, Jonah Hill, Dave Franco, Bill Hader, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Kevin Corrigan, Marcella Lentz-Pope, Joe Lo Truglio, Martha MacIsaac, Joe Nunez, Erica Vittina Phillips, Aviva, Clement Blake.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 169.860.655
Release
17.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Greg Mottola | Cast: Jonah Hill (Seth), Michael Cera (Evan), Christopher Mintz-Plasse (Fogell), Seth Rogen (Officer Michaels) e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2007

De titel doet misschien vermoeden dat dit een revival van de blaxploitation betreft, maar niets is minder waar; Superbad is een grove komedie over enkele tieners die proberen seks te hebben voordat het laatste schooljaar voorbij is. Dat klinkt als de zoveelste kloon van het flauwe en geforceerde American Pie, maar dat is het zeker niet. Superbad is veel origineler en eerlijker, en daardoor (ondanks een paar zeer onwerkelijke gebeurtenissen) veel realistischer.

Superbad is de nieuwste film uit de stal die verantwoordelijk is voor een aantal van de succesvolste en leukste Amerikaanse komedies van de afgelopen jaren. Judd Appatow produceerde naast deze film ook o.a. Talladega Nights: The Story of Ricky Bobby en Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, en regisseerde en schreef zelf o.a. The 40 Year Old Virgin en de recente hit Knocked Up. De hoofdrolspeler daarvan, Seth Rogen, was al sinds zijn dertiende samen met een vriend bezig met het script voor Superbad, en dankzij Appatow is dat script eindelijk verfilmd, na meer dan tien jaar verfijning en herschrijven.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Superbad Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=jaime91]Hele leuke komedie met een meesterlijke Jonah Hill! Overigens moet ik er ook bijzegge......"

Geertwillemvanbeek

"...Alles is zo´n beetje eigenlijk al gezegt gewoon een super leuke lach film!Kijken dus! 8/10..."

MovieMazzter

"...Type film dat je normaal links laat liggen door schijtlollige Amerikaanse 'humor' maar deze film is......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Superbad

acties