Knocked Up (2007)

Expected in cinemas soon.

Sterk evenwicht tussen drama en de hoge dosis grappen.
play

7,2 details

  • 129 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Alison Scott is een ambitieuze en mooie jonge vrouw die op het punt staat om voor een grote televisiemaatschappij te gaan werken.Ben woont met vier vrienden in een uitgewoond huis compleet met geïmproviseerde boksring en luxe (d.w.z. van de muggen vergeven) zwembad. De vrienden hebben gezamenlijk de ambitie om hun leventje zo voort te zetten. Het moet worden bekostigd door het opzetten van een halfpornografische website over beroemdheden.Aan het begin van Knocked Up ontmoeten deze tegengestelde persoonlijkheden elkaar half- dronken in een bar en na een avontuurtje gaat ieder zijn eigen weg. Dat zou het einde van hun verhaal moeten zijn. Maar een telefoontje dat Ben een paar weken later van Alison krijgt blijkt geen uitnodiging voor een afspraakje te zijn maar de mededeling dat ze zijn kind verwacht. Nu moet Ben zichzelf wat existentiële vragen stellen: zal hij zich uit de voeten maken of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?

Regie
Judd Apatow
Cast
Katherine Heigl, Seth Rogen, Jonah Hill, Paul Rudd, Kristen Wiig, Leslie Mann, Jason Segel, Jay Baruchel, Alan Tudyk, Harold Ramis, Martin Starr, Joanna Kerns, Maude Apatow, Iris Apatow, Charlyne Yi.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 219.076.518
Release
01.06.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Judd Apatow | Cast: Seth Rogen (Ben Stone), Katherine Heigl (Alison Scott), Paul Rudd (Pete), Leslie Mann (Debbie), Jonah Hill (Jonah), Joanna Kerns (Alison’s moeder), Harold Ramis (Bens vader) | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2007

In navolging van de Frat Packers (de Wilsonbroers, Will Ferrell, Ben Stiller, Steve Carell e.a.) is er een nieuwe combinatie van humoristische filmmakers ten tonele gebracht. Judd Apatow en Seth Rogen waren eerder al het creatieve brein achter het hilarische The 40 Year Old Virgin en weten met het eveneens zeer grappige Knocked up hun naam nu nog beter te vestigen.

Alison Scott, gespeeld door Grey’s Anatomy Katherine Heigl, is een journaliste met een veelbewogen leven. Ze kan wel wat lol gebruiken en tijdens een avondje stappen komt ze Ben tegen. Een aardige vent, maar wel een beetje bot, niet bijster intelligent en qua uiterlijk ver onder haar niveau. Maar ja, de alcohol vloeit rijkelijk en ze belanden bij elkaar in bed. Date nummer twee: tijdens een etentje vertelt Alison dat ze zwanger is. Bens antwoord? “Fuck off!” Niet echt het antwoord dat Alison wilde horen. Vervolgens ontvouwt zich een verhaal waarin twee mensen, die eigenlijk weinig tot niets met elkaar gemeen hebben, iets proberen te maken van de onverwachte situatie waarin ze terecht zijn gekomen. Maar dat valt nog niet mee als je derde date plaatsvindt in de beugels van de gynaecoloog.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Leuke komedie deze film. Een van de betere die ik de laatste tijd heb gezien, (het is mijn genre ni......"

WoUtoMatiC

"...Ik was aangenaam verrast door deze film. Jammer dat ie op RTL 5 was wat neerkomt op 10 min film / 5......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Knocked Up

acties