Anne Hathaway weigerde scène in 'Knocked Up' te spelen en werd ontslagen

Anne Hathaway weigerde scène in 'Knocked Up' te spelen en werd ontslagen

De film had er heel anders uit kunnen zien.

Judd Apatow's Knocked Up was een regelrechte hit toen het uitkwam in 2007. De romantische komedie bracht zo'n 219 miljoen dollar op en had een budget van slechts 30 miljoen dollar, iets wat tegenwoordig amper meer voorkomt binnen het genre. De film had oorspronkelijk alleen een heel andere actrice in de hoofdrol.

Topactrice Anne Hathaway zou oorspronkelijk de rol van Alison Scott vertolken in de film. De actrice besloot dit later toch niet te doen, waardoor de rol naar Grey's Anatomy-ster Katherine Heigl ging.

Verhaal
De romantische komedie volgt het verhaal van Alison (Heigl), die zwanger raakt na een one night stand met haar tegenpool Ben (Seth Rogen).

Na aanvankelijk te hebben besloten om het kindje op te voeden met of zonder de betrokkenheid van Ben, probeert het botsende stel later een relatie aan te gaan in het belang van hun ongeboren kind.

Geweigerd
Hathaway had in deze tijd al wat naamsbekendheid dankzij haar rollen in The Princess Diaries-films, Brokeback Mountain en The Devil Wears Prada. Een hoofdrol in de nieuwe film van Judd Apatow, die zeer populair was dankzij het succes van The 40 Year Old Virgin, had een goede stap geweest voor haar carrière. Waarom wilde ze dan niet in de film spelen?


In een interview met Allure uit 2012 onthulde de actrice de reden: "Ik was het niet oneens met de opname. Mijn probleem ermee was dat ik, omdat ik zelf geen moederschap had meegemaakt, niet wist hoe ik me aan de andere kant zou voelen over de bevalling."

Toch spijt
Hathaway voelde zich dus niet comfortabel om in de film te spelen wegens de scène waarin Alison op vrij expliciete manier bevalt. In hetzelfde interview zegt ze wel spijt te hebben gehad dat ze de rol afwees.


Voor haar carrière maakte het niet veel uit dat ze de rol weigerde. Ze is tegenwoordig een van de meest consistent goede actrices in Hollywood en heeft twee Oscarnominaties op haar naam, waarvan ze er één zelfs won.

NieuwsFilm

meest populair