Waarom Anne Hathaway heel snel vertrok bij 'Knocked Up'

Waarom Anne Hathaway heel snel vertrok bij 'Knocked Up'

Een scène vond de actrice niet echt geweldig...

Het komt wel vaker voor, dat acteurs zich voorbereiden op een rol maar op het laatste moment worden ontslagen. Kijk bijvoorbeeld maar naar Ryan Gosling voor The Lovely Bones (meer daarover lees je hier). Soms komt het echter ook voor dat filmtalenten zelf opstappen. Daar weet Anne Hathaway alles vanaf.

Hathaway is al jarenlang een bekend gezicht in Hollywood. Zo wist de actrice hoge ogen te gooien in o.a. Interstellar en Les Miserables (voor laatstgenoemde won ze zelfs een Oscar). Ze heeft dus de rollen voor het oprapen, maar niet elke filmproject bevalt haar.

Nee bedankt
Hathaway zou normaalgesproken ook te zien zijn geweest in Knocked Up. Zo had voor een van de hoofdrollen getekend, maar toen ze het script doornam was er een bepaalde scène waar ze toch wel met moeite mee had.

Hathaway zou te zien zijn geweest als Allison Scott, maar vond het niet fijn dat regisseur Judd Apatow echte beelden wilde gebruiken waarin een vrouw geboorte geeft, zodat de actrice dit 'kon kopiëren' voor een van de laatste scenes van de film.

Liever niet
Hathaway had hier geen interesse in en vertrok. Tijdens een interview liet zij zich erover uit: "Er wordt gezegd dat ik moeite had met dit shot, maar dat is niet zo. De reden waarom ik ervan af zag is dat ikzelf geen moeder ben en dus ook niet weet hoe het is om geboorte te geven. Dat is de echte reden".

Uiteindelijk zaten er nog genoeg andere actrices achter de rol aan. Na Hathaway liepen Jennifer Love Hewitt en Kate Bosworth auditie, maar deze ging naar Katherine Heigl. Bekijk de trailer van de film hieronder.



NieuwsFilm

meest populair