Dreamworks' nieuwste laat zich omschrijven als 'Deadpool-light voor kids'!
play

6,4 details

  • 89 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Actie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Twee middelbare scholieren hypnotiseren het schoolhoofd en laten hem de geheime identiteit aannemen van een enkel onderbroekdragende superheld, om hun mede-klasgenoten te helpen.

Regie
David Soren
Cast
Kevin Hart, Ed Helms, Jordan Peele, Kristen Schaal, Nick Kroll, Thomas Middleditch, David Soren, Mel Rodriguez, Nancy Cartwright, April Winchell, Ryan Dorsey, Lesley Nicol, Brian Posehn, Kelly Osbourne, Susan Fitzer, Jackée Harry, Jenna Ushkowitz, Dee Dee Rescher, Leslie David Baker, Lynnanne Zager, James Ryan, Tiffany Lauren Bennicke.
Release
01.06.2017
Release NL
11.10.2017
Release DVD
28.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Letterman | Cast (stemmen): Mitchell van den Dungen Bille (Sjors), Sander van Amsterdam (Harold), Huub Dikstaal (Krupp / Kapitein Onderbroek), Fred Meijer (Prof. Poepiebroek), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2017

Enkele maanden geleden kon men in Amerika al genieten van Dreamworks' nieuwe kinderboekverfilming Captain Underpants: The First Epic Movie. Zo vlak voor de herfstvakantie is Nederland aan de beurt, al wordt de film hier alleen uitgebracht in de Nederlandse versie. Ten opzichte van grotere titels zoals Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda is dit een goedkope en eenvoudige productie. Heeft Dreamworks met deze uitdagende zet de juiste onderbroek aangetrokken?

Kapitein Onderbroek, wie kent hem niet? De boeken over de slechts in een grote witte slip geklede superheld en zijn kameraden staan ongetwijfeld in vele kinderslaapkamers op de leesplank. De knotsgekke verhaaltjes van auteur Dav Pilkey, die zelf ook de tekeningetjes verzorgt in de boekjes, zijn immers al sinds 1997 mateloos populair. Het is dan ook niet heel gek dat animatiestudio Dreamworks de rechten van de verhalen kocht. De studio verfilmt ze met een opvallend simpele stijl, die desalniettemin erg trouw blijft aan het bronmateriaal. De animatie is wellicht te simpel voor de standaarden waar we zo mee verwend zijn vandaag de dag, maar voor deze film werkt dat juist uiterst prettig. De stijl heeft een bepaalde charme die de prent lekker sprankelend maakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Captain Underpants: The First Epic Movie Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Captain Underpants: The First Epic Movie

acties