Brozer (2014)

Een intrigerende, indrukwekkende en intieme film over het sterfproces en hoe we daar mee om (kunnen) gaan.
play

6,6 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Noorwegen
89 Min Nederland

Het verhaal van een actrice die een rol speelt, die haar echte levensverhaal reflecteert. Terwijl ze een vrouw speelt die stervende is door kanker, vertelt de dokter van Muis dat ze niet veel tijd meer heeft. Ze zal snel overlijden. De film toont de ontwikkeling die Muis hierna doormaakt.

Regie
Mijke de Jong
Cast
Adelheid Roosen, Marnie Blok, Leonoor Pauw, Lieneke le Roux.
Release
02.10.2014
Release NL
02.10.2014
Release DVD
17.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Mijke de Jong | Cast: Leonoor Pauw (Muis), Adelheid Roosen (Carlos), Marnie Blok (Ted), Lieneke le Roux (Lian) | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2014

Dood gaan we allemaal. Dat ons leven op een gegeven moment eindigt, is een universeel gegeven. Van alles wat ons verbindt, is de dood misschien wel de nummer één. Desalniettemin is sterven in de meeste gevallen iets heel persoonlijks. Uiteindelijk doe je dat toch doorgaans zelf. Of niet? Mijke de Jongs nieuwste film is een poging tot een gezamenlijk sterfproces, van haar achter de camera en vier actrices ervoor. Het resultaat is een intrigerende film die hier en daar ontroert, soms heel hard aankomt en af en toe misschien wel té intiem is.

De Jong maakte in 1997 de toneelverfilming Broos, met daarin Leonoor Pauw, Adelheid Roosen, Marnie Blok en Lieneke le Roux. Zij speelden vier zussen die bij elkaar komen vanwege het veertigjarige huwelijk van hun ouders. Het vijftal werd tijdens de productie goede vriendinnen, hield daarna contact en wilde altijd een vervolg op Broos maken dat er maar niet van kwam. In 2010 bleek Leonoor Pauw kanker te hebben en werd haar verteld dat ze nog maar een jaar te leven had. Dat vormde aanleiding tot Brozer, waarin Pauws personage Muis eveneens stervende is en zij en haar drie zussen daar mee proberen om te gaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Brozer

acties