Infiltrant

Infiltrant (2014)

5,7 details

  • 86 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Nederland
86 Min Nederland

Samir is geboren in Nederland en de zoon van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Nadat hij is geslaagd als politieagent zoekt hij erkenning van het korps. Door te infiltreren in een Marokkaanse drugsbende wil hij zichzelf bewijzen. Maar hij voelt zich al snel gevangen tussen twee werelden.

Regie
Shariff Korver
Cast
Betty Schuurman, Walid Benmbarek, Nasrdin Dchar, Nadia Abdelouafi, Benhaïssa Ahouari, Simone Milsdochter, Rachid El Ghazaoui, Nadia Amin, Nabil Mallat, Eric Godon, Saïd Mbarki, Mouna Laroussi Tahiri, Johan van Amerom, Vincent van der Velde, Adil Talebi.
Release
05.09.2014
Release NL
23.10.2014
Release DVD
24.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Shariff Korver | Cast Nasrdin Dchar (Sam), Walid Benmbarek (Abdel), Rachid “Appa” El Ghazaoui (Bourhim), Betty Schuurmans (Nelleke de Vries), Simone Milsdochter (Sophie van der Meulen), Nadiah Amin (Yarah), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2014

Hoewel politici elkaar bijna dagelijks de tent uit vechten over de integratie tussen Nederlanders en Marokkanen, biedt de multiculturele samenleving de laatste jaren genoeg inspiratie voor onze filmindustrie. Zo leverde regisseur Jim Taihuttu met dubbelklapper Rabat en Wolf twee degelijke producties af die door zowel het publiek als de critici prima ontvangen werden. Met het misdaaddrama Infiltrant - dat eerder dit jaar opgenomen werd in de selectie van het Toronto International Film Festival - kan er weer een extra titel aan het rijtje worden toegevoegd, al blinkt de film van Shariff Korver niet altijd uit in originaliteit.

Het uitgangspunt van Infiltrant hebben we op zich wel vaker gezien. Politieagent Sam(ir) wordt op non-actief gezet nadat hij iets te hardhandig omgaat met een verdachte, om vervolgens een tweede kans aangeboden te krijgen als undercoveragent. Een nuanceverschil wordt echter aangebracht doordat Korvers film zich tegelijkertijd ook richt op de kloof tussen twee culturen. Als zoon van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder is Sam de ideale kandidaat voor een infiltratieklus binnen een Marokkaanse drugsfamilie. Onder een dekmantel als corrupte makelaar heeft hij al snel een voet binnen de organisatie.

videotrailers & clips