Greencard Warriors (2013)

The fight for a better life.

5,1 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Het tragische verhaal van een Latino-gezin dat geen papieren heeft om in Los Angeles te mogen wonen, nadat zij hun zoon de oorlog ingestuurd hebben.

Alt titel
Crosstown
Regie
Miriam Kruishoop
Cast
Vivica A. Fox, Noel Gugliemi, Manny Perez, Richard Cabral, Angel Amaral, Paige Hurd, Mario Ardila Jr., McKinley Freeman, Maynor Alvarado, Adrian Bellani, Damaris Diaz, Will Green, Christianne Christensen, Marvin Elkins, Christelle Christensen.
Release
28.03.2014
Release NL
15.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Miriam Kruishoop | Cast: Manny Perez (Jesus), Angel Amaral (Angel), Paige Hurd (Jazmine), Mario Ardilla Jr. (Beto), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2013

De Amerikaanse president Barack Obama kondigde eind november 2014 aan dat het voor een groep van ruim vijf miljoen immigranten een stuk makkelijker gaat worden om hun illegaliteit van zich af te schudden. De groep die langer dan vijf jaar in de Verenigde Staten verbleef en hun kinderen die in het land geboren zijn, maken nu grote kans op het Amerikaanse staatsburgerschap. Voor de El Salvadoraanse familie Garcia is het niet zo’n feest. Zij groeien op in één van de armste delen van Los Angeles tijdens het dubieuze bewind van George W. Bush ten tijde van zijn strijd in Irak. Het gezin van de ambitieuze Jesus moet voortdurend over hun schouders kijken uit angst opgepakt en uitgezet te worden. Het gezinshoofd hoopte nog wel dat in Los Angeles alles beter zou worden. Zijn twee zoons in het gareel houden, ziet hij als zijn belangrijkste taak.

Jonge immigranten zoals Jesus’ oudste zoon Beto wordt een vette worst voorgehouden tijdens een promotiepraatje van het Amerikaanse leger op Beto’s school. Als de puber besluit te tekenen voor het leger ligt niet alleen een goede baan in het verschiet, maar het is bovendien een belangrijke stap naar een legale status voor zijn familie. Vader Jesus vindt dan ook dat zijn telg moet weten wat hem te doen staat. Een opleiding bij het leger trekt de jongen bovendien uit de criminaliteit, want de Pico-Union buurt waar hij rondhangt is vergeven van de bendes en Beto heeft de verkeerde vrienden. Beto’s jongere broertje, de veertienjarige Angel, oogt een stuk onschuldiger. Hij gaat het liefst naar het voetbalveld en houdt zich verre van het bendeleven. Zijn weg naar volwassenheid krijgt een flinke optater als hij in contact komt met de mooie Jazmine. Als dochter van een zwarte politieagent wordt ze heel beschermd opgevoed. Palief zit dan ook niet te wachten op een omgang tussen zijn dierbare dochter en de latino. Het werkt een zwak Romeo en Julia-verhaaltje in de hand.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Greencard Warriors

acties