Paper Towns

Paper Towns (2015)

Get Lost. Get Found.

De levenslessen van John Green.
play

6,1 details

  • 59 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
59 Min Verenigde Staten

Quentin Jacobsen is zijn hele leven bezig geweest met het bewonderen van de avontuurlijke Margo Roth Spiegelman. Dus als ze een raam openmaakt en terug in zijn leven klimt, gaat hij met haar mee.

Regie
Jake Schreier
Cast
Cara Delevingne, Nat Wolff, Justice Smith, Halston Sage, Cara Buono, Austin Abrams, Caitlin Carver, Jaz Sinclair, Hannah Alligood, Tom Hillmann, Griffin Freeman, Meg Crosbie, RJ Shearer, Susan Macke Miller, Josiah Cerio.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 31.911.584
Release
24.07.2015
Release NL
30.07.2015
Release DVD
24.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jake Schreier | Cast: Nat Wolff (Quentin), Cara Delevingne (Margo), Austin Abrams (Ben), Justice Smith (Radar), Halston Sage (Lacey), Jaz Sinclair (Angela), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2015

John Green is een bezig baasje. Buiten het schrijven van zijn populaire jongvolwassenenliteratuur is de Amerikaanse schrijver ook regelmatig actief als vlogger op YouTube. Hierin vertelt Green onder andere over zijn ervaringen na de succesvolle verfilming van zijn The Fault In Our Stars, schijnt hij zijn licht over recente globale ontwikkelingen als de financiële crisis in Griekenland en geeft hij samen met zijn broer op het CrashCourse kanaal gratis spoedcursussen over uiteenlopende onderwerpen. Het zegt ons twee dingen over Greens werkwijze als schrijver. In de eerste plaats is hij een auteur die handig met zijn tijd mee blijft gaan, maar meer nog is Green iemand die zijn publiek graag iets wil meegeven. Hoewel de thema’s in Paper Towns wellicht universeel genoeg zijn voor tienerfilms van alle generaties, vallen er voor de jeugdige kijkers in ieder geval weer genoeg levenslessen te putten uit deze tweede ‘Greenlit’-adaptatie.

Volgens de zeventienjarige Quentin krijgt ieder persoon één wonder in zijn leven. Sommigen worden getroffen door de bliksem en anderen trouwen met een koningin, maar Quentins wonder is dat van alle huizen in alle straten ter wereld, Margo Roth Spiegelman precies tegenover dat van hem kwam wonen. Margo is precies het tegenbeeld van Quentin: een vrijgevochten en avontuurlijke dame zo dol op mysteries dat ze er zelf een werd. Quentin daarentegen is een meer introverte en doorsnee tiener, die zijn hele pad na zijn middelbareschooldiploma al heeft uitgestippeld. De twee groeien naarmate ze hun volwassenheid bereiken steeds verder uit elkaar, totdat Margo Quentin op een nacht uit zijn bed sleurt voor een serie nachtelijke wraakacties op Margo’s ex en vriendinnen. De volgende dag blijkt ze echter spoorloos verdwenen. Tot Quentins grote vreugde vindt hij echter een paar subtiele hints naar Margo’s locatie en besluit hij haar met zijn twee beste vrienden achterna te reizen door de zogenaamde ‘paper towns’ van Amerika, kleine gehuchten die enkel op een landkaart bestaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Paper Towns Nieuwsberichten