Cat Run 2 (2014)

Reviews (1)

Mr. Hulot

Avatar

Cat run 2

Ik heb deze film in een slapeloze bui uitgekeken. Er is nog niets over geschreven, bij deze wat commentaar.
Het begint met een scene in een striptent die riekt naar soft porno maar opeens omslaat naar bruut geweld. Wie zich hierdoor niet laat ontmoedigen, wordt beloond, want nu pas worden de hoofdpersonen geïntroduceerd en de rest van de film is totaal anders dan het begin. Eigenlijk is elk deel van de film totaal anders dan de andere delen: het lijkt alsof er expres van stijl wordt gewisseld, wat een (onbedoeld?) vervreemdend effect heeft.
Wie het begin gezien heeft zal niet geloven dat er later gezellig thuiskoken in de Bayou, humoristisch/parodisch bedoelde scènes en licht amateuristische achtervolgingen volgen – en er is nog veel meer. Weliswaar komt dat de kwaliteit van de film als zodanig niet ten goede (het is een rommeltje) maar het vermaak wel.
Het acteerwerk is voor een B-film eigenlijk helemaal niet zo beroerd, en omdat de film zichzelf duidelijk niet serieus neemt heeft hij meer amusementswaarde dan het begin en de ratings doen vermoeden. Een rare film waarbij de slappe lach op de loer ligt.