Torn

Torn (2013)

5,6 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Pakistan
  • Verenigde Staten
80 Min Pakistan

Als hun tienerzoons om het leven komen bij een ontploffing in een winkelcentrum, ontstaat er een hechte band tussen twee families. Totdat onthuld wordt dat een van de kinderen de hoofdverdachte is.

Regie
Jeremiah Birnbaum
Cast
John Heard, Sharon Washington, Dendrie Taylor, Patrick St. Esprit, Faran Tahir, Judi Barton, Mahnoor Baloch, Jordan Parrott, Sagar Parekh, Karl Antony, Bruce Blau, Vint Carmona, Brian Danker, Dana Dowell, Shannon Finn.
Release
18.10.2013
Release NL
09.04.2015
Release DVD
08.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeremiah Birnbaum | Cast: Mahnoor Baloch (Maryam), Dendrie Taylor (Lea), Faran Tahir (Ali Munsif), John Heard (Detective Kalkowitz), Sharon Washington (Agent Reese), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2013

Verzwolgen door verdriet zit de Pakistaanse immigrante Maryam op het politiebureau. Haar zoon Walter had nog een voicemailbericht achtergelaten met de vraag of ze hem kon komen ophalen bij het winkelcentrum, maar bij aankomst bleek het gebouw in lichterlaaie te staan. Walter is omgekomen bij een bomaanslag, hoort ze tot haar ontzetting. De rechercheur wil er meteen het fijne van weten. “We hebben een bom en een dode Pakistaan, dus dan snapt u wel in welke hoek we zoeken.”

Welkom in de wereld van Torn, afgeladen met bekrompen varkens die geen seconde logisch kunnen nadenken. Laten we beginnen met de autoriteiten, die schijnbaar nog nooit van een normaal onderzoek hebben gehoord. Er is een aanslag geweest, dus staat meteen vast dat de dader een van de slachtoffers is. Waar die wijsheid vandaan komt, wordt buiten beschouwing gelaten. Net als het feit dat een gemiddeld winkelcentrum volhangt met bewakingscamera’s die voor doorslaggevend bewijs zouden kunnen zorgen. En misschien was het een idee geweest om die voicemail als bewijsmateriaal te gebruiken?

videotrailers & clips