De Masters (2015)

4,4 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Nederland
96 Min Nederland

Twee mannen gaan op zoek naar de jeugdvrienden waarmee ze ooit de rapgroep De Masters vormden. Succes bleef uit en inmiddels zijn ze allemaal verzand in een burgerlijk bestaan. Ze besluiten desondanks nog één allerlaatste gooi naar de grote roem te doen.

Regie
Ruud Schuurman
Cast
Lies Visschedijk, Ruben van der Meer, Mimoun Oaïssa, Elise Schaap, Guido Pollemans, Willie Wartaal, Negativ, Ergun Simsek, Reinier Bulder, Jasmine Sendar, Michiel de Jong, Sami Ballafkir, Rogier Schippers, Tosca Niterink, Anuar Aoulad Abdelkrim.
Release
21.05.2015
Release NL
21.05.2015
Release DVD
22.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruud Schuurmans | Cast: Mimoun Oaissa (Aziz), Ruben van der Meer (Marco), Olivier Locadia/Willie Wartaal (Lloyd), Guido Pollemans (Donny), Elise Schaap (Miriam), Lies Visschedijk (Sandra), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2015

Tijdens opnames voor Het Schnitzelparadijs kwam Mimoun Oaissa op het idee om een film te maken over de hiphopwereld. Over mensen die zich de tweede Snoop Dogg wanen, over rappers die zich vernoemen naar bokslegende Muhammed Ali, terwijl ze eigenlijk geen grammetje talent maar alleen dollartekens in de ogen hebben. Tien jaar later heeft de film het witte doek gehaald. Oaissa wilde een feelgoodfilm maken, maar in De Masters gaat het van kwaad tot erger.

Aziz is een gefrustreerde dertiger. Hij had zoveel talent en grote dromen, hij heeft zelfs de grootste hit van een beroemde rapper bedacht. Nu moet de fabrieksmedewerker om een handtekening van de superster voor zijn zoontje bedelen, terwijl hij met valse concertkaartjes de Heineken Music Hall via de achterdeur binnensluipt. Zijn ex-partner heeft natuurlijk een nieuwe vriend in pak en een coole auto. Dat is niets voor haar, vindt Aziz, maar ‘mensen veranderen’, vindt zij. Na het zoveelste praatje dat uit de duim gezogen blijkt, mag Aziz zijn zoontje Karim niet meer zien. Het grote komedieboek is duidelijk tot op de bodem doorgespit: zo doen de grote films het immers allemaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De Masters Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Masters

acties