5 to 7

5 to 7 (2014)

Debuterend regisseur Victor Levin doet een poging om Woody Allen na te doen.
play

6,1 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Brian, een aspirant schrijver, ontmoet de mooie Arielle en wordt halsoverkop verliefd. Ook al is ze getrouwd met een diplomaat (Lambert Wilson) en heeft ze kinderen, beginnen ze een liefdevolle affaire. Brian wordt heen en weer geslingerd tussen berusting en jaloezie – tussen een vader die de affaire idioot vindt en een moeder die inziet dat liefde soms zo haar eigen wegen kiest.

Regie
Victor Levin
Cast
Eric Stoltz, Glenn Close, Lambert Wilson, Frank Langella, Dov Tiefenbach, Joe D'Onofrio, Anton Yelchin, Paul Thornton, Olivia Thirlby, Amina Robinson, Bérénice Marlohe, Jocelyn DeBoer, Gregg Micheals, Kelly Hartnett, Heather Warren, Julian Bond, David Remnick.
Release
19.04.2014
Release NL
13.08.2015
Release DVD
01.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Victor Levin | Cast: Anton Yelchin (Brian), Bérénice Marlohe (Arielle), Olivia Thirlby (Jane) Glenn Close (Arlene), Frank Langella (Sam), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2014

“Ze is ouder dan jij, getrouwd, Frans en moeder van twee kinderen”, somt Brians vader op. “Waar je die zin ook afkapt, het is genoeg reden om geen relatie met haar te hebben.” Ondanks die kritiek kan de joodse Amerikaanse schrijver het niet helpen. Hij is smoorverliefd op Arielle en neemt de nadelen daarbij voor lief.

Een van de grootste obstakels is al terug te vinden in de titel van de romantische komedie 5 to 7: Arielle kan maar twee uurtjes per dag vrijmaken voor haar minnaar. De namiddag is net lang genoeg om af te spreken in een chique hotelkamer, zonder dat haar man ergens achter hoeft te komen. Althans, zo denkt Brian dat het werkt. Want niet lang daarna stelt Arielles echtgenoot zich doodleuk aan hem voor. Hij weet alles en vindt het nog prima ook, zolang het maar tussen 17.00 en 19.00 blijft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

5 to 7 Nieuwsberichten