A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

The first Iranian Vampire Western

Een zwart-wit vampierwestern uit onverwachte hoek. En wat voor één.
play

7,5 details

  • 101 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Er gebeuren vreemde dingen in Bad City, een Iraans spookdorp dat vol zit met prostituees, junkies, pooiers en andere verdorven zielen. Wat deze bewoners niet weten, is dat ze worden gestalkt door een eenzame vampier...

Regie
Ana Lily Amirpour
Cast
Mozhan Marnò, Marshall Manesh, Sheila Vand, Ana Lily Amirpour, Arash Marandi, Reza Sixo Safai, Dominic Rains, Rome Shadanloo, Pej Vahdat, Ray Haratian, Milad Eghbali, Masuka The Cat.
Budget
$ 1.000.000
Opbrengst
$ 395.000
Release
21.11.2014
Release NL
21.05.2015
Release DVD
29.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Ana Lily Amirpour | Cast: Sheila Vand (The Girl), Arash Marandi (The Persian James Dean), Marshall Manesh (The Gambler), Dominic Rains (The Pimp), Mozhan Marnò (The Prostitute) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2014

Vampierfilms staan post-Twilight bekend als mierzoete liefdessprookjes met kwijlende tieners en soms een tenenkrommende jachtsequentie. Het Zweedse sprookje Let the Right One In gaf een creatieve draai aan de ondode: een jong meisje sluit in een voorstadje van Stockholm een bijzondere vriendschap met een ander buitenbeentje. Inspiratie te over dus, al zag niemand het esthetische portret van Ana Lily Amirpour aankomen. Het genre herrijst in een wonderlijk eigenzinnige gedaante die horror, romantiek, cartoon, indie en western verenigt in een magistraal Iraans zwart-wit muziekfeestje. En dat alles met een feministisch tintje.

A Girl Walks Home Alone at Night opent met James Dean. Zo lijkt het althans, als de nonchalante Arash in een jeans, wit T-shirt en pilotenzonnebril een peuk opsteekt. Hij neemt een grijze kat in zijn armen en samen lopen ze de stad door. Aanvankelijk lijkt dat een doodgewone Amerikaanse buitenwijk, totdat onze James een greppel gevuld met mensenlijken passeert. De muziek wordt traag en vals, Arash knippert niet eens met zijn ogen. Bad City blijkt een troosteloos hol dat alleen een verleden heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

A Girl Walks Home Alone at Night Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Girl Walks Home Alone at Night

acties