Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is de derde film van de Harry Potter spin-off serie Fantastic Beasts. De film is weer geregisseerd door David Yates, die ook de twee vorige films van de serie heeft geregisseerd.
In de film weet Albus Dumbledore (Jude Law) dat zijn oude vriend Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht in de tovenaarswereld probeert over te nemen. Terwijl hij zelf onderzoek blijft doen, vraagt hij Newt Scamander (Eddie Redmayne) samen met een team tovenaars, heksen en de dreuzel Jacob Kowalski (Dan Fogler) op een gevaarlijke missie te gaan. Tijdens deze missie komen ze magische beesten tegen die ze helpen of het ze alleen maar moeilijker maken, om Grindelwald en zijn toenemende volgens te stoppen voordat hij de magische macht weet over te nemen.
Voor deze derde Fantastic Beasts film hebben ze na de teleurstelling van het tweede deel wat aanpassingen gemaakt, om de serie op een betere weg te helpen. Harry Potter boekenschrijfster J.K. Rowling, die zelfstandig de eerste twee filmscripts heeft geschreven, krijgt bij deze derde film hulp van scriptschrijver Steve Kloves. Zo komt deze film wat meer over met een filmverhaal vergeleken het tweede deel dat meer als een boekvertelling overkwam. Zo is de verhaalvertelling van deze film wat beter te volgen geworden.
Door de hoeveelheid aan personages ontstaan er helaas nog wel wat te veel losstaande verhaallijnen, waarvan maar een paar echt naar hetzelfde einde leiden. Dit zorgt soms voor extra onnodige scenes, waardoor het tempo van de film wat afneemt. Als ze in de volgende film minder tijd geven of ze zelfs uit de film laten, kan de vierde film wat duidelijker en meer gefocust overkomen.
Dankzij de trailers krijg je ook wat te veel informatie over waar het verhaal ongeveer naartoe gaat met de politieke strijd van Grindelwald, om op een politieke manier de macht in de magische wereld over te nemen. Op wat kleine wendingen na weet je dankzij de trailers al wat je een beetje kan verwachten wat de uitslag gaat worden. Helaas wordt de opbouw richting deze uitslag wat te langdradig verteld, waardoor je je interesse even kunt verliezen.
Voor Harry Potter fans maakt deze film gebruik van wat bekende plaatsen, personages en soundtrackmuziek. Jammer genoeg wordt dit maar even gedaan. Wat meer tijdsbesteding aan deze dingen in het verleden zou leuker geweest zijn. Als fan hoop je dat ze hier meer tijd mee gaan doorbrengen in de volgende delen van de Fantastic Beasts serie.
De visuele effecten zien er goed uit n de film, maar het ene magische dier ziet er wat geloofwaardiger uit dan de ander. Gelukkig vallen de CGI van deze wezens bij de meeste niet storend op.
Het acteerwerk wordt ook goed en passend gedaan. Jude Law krijg in deze film meer tijd om als een jongere Dumbledore te schijnen, waardoor hij Newt en zijn magische beesten wat begint te overschaduwen. Hierdoor kun je het idee krijgen dat een Dumbledore prequel serie bijna interessanter had kunnen zijn dan het Fantastic Beasts verhaal. Eddie Redmayne weet samen met de rest van de acteurs uit zijn team gelukkig de film ook wel interessant te houden. Jessica Williams krijgt in deze film meer tijd als Lally Hicks weet de film met Eddie draaiende te houden en Dan Fogler weet voor wat komische momenten te zorgen.
Een grootte verandering voor deze film was de rol van Gellert Grindelwald weer door een andere acteur te laten spelen. In de eerste film heeft voor een wending Colin Farrell de rol gespeeld. Later werd de rol overgenomen door Johnny Depp. Depp kwam wegens een rechtszaak in een slecht daglicht te staan en werd door de filmstudio gevraagd zich terug te trekken van de filmserie. Mads Mikkelsen is toen gecast om de rol over te nemen wat hij op een passende manier weet te doen. Doordat het Grindelwald personages zo in de verschillende film door verschillende acteurs wordt gespeeld, kan het personage wel wat onduidelijker overkomen. Hopelijk weet Mads Mikkelsen met de vervolgen echt het vaste gezicht te geven aan het personage van Grindelwald.