Toy Story 4 (2019)

Get Ready To Hit The Road.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Toy Story 4 is het nieuwste deel uit de Toy Story filmserie. De film is geregisseerd en deels geschreven door Josh Cooley, die hiervoor alleen twee korte andere Disney filmpjes heeft geregisseerd.

In de film zijn Woody (stem van Tom Hanks), Buzz Lightyear (stem van Tim Allen) en de rest van het speelgoed nu van Bonnie (stem van Madeleine McGraw). Hun taak is daarom er nu te zijn voor Bonnie tijdens haar goede en slechte dagen. Als Bonnie voor het eerst naar de kleuterschool gaat, ziet Woody dat ze hier onzeker over is en probeert hij er als speelgoed voor haar te zijn. Op school maakt Bonnie tijdens handenarbeid een nieuwe vriend genaamd Forky (stem van Tony Hale). Woody ziet dat Bonnie Forky als haar nieuwe beste vriend ziet en hij zo dus vel betekend voor haar. Forky snapt zelf niets van het leven als speelgoed en denkt dat hij bij het vuilnis hoort. Woody moet aan Forky proberen uit te leggen wat het inhoudt om speelgoed te zijn in het leven van een kind en ervoor zien te zorgen dat Forky zichzelf niet bij het vuilnis plaatst.
Wanneer Bonnie en haar ouders op een familietrip gaan en Forky onderweg uit hun camper vertrekt, moet Woody hem terug zien te vinden en te overtuigen hoe belangrijk hij is voor Bonnie. Tijdens deze zoektocht wordt Woody herenigd met zijn oude verloren vriendin Bo Peep (stem van Annie Potts) die erg verandert, is sinds Woody haar voor het laatst heeft gezien. Samen met Bo en wat van haar nieuwe vrienden probeert Woody Forky terug te brengen bij Bonnie.

Na de goede afronding van de Toy Story trilogie met het einde van het derde deel uit 2010, was het nieuws van een vierde deel wel even schrikken en wennen voor fans van de serie. Vele dachten dat dit vierde deel alleen een poging zou zijn van de film studio om er alleen geld mee te verdienen, want dit is meestal wel het geval als filmstudio's na een trilogie toch weer een vierde of nog meer films proberen toe te voegen aan hun filmserie. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij de Indiana Jones films.
Gelukkig is dit hier niet het geval, want deze vierde film beantwoord de nog onbeantwoorde vragen van de eerste trilogie over at er bijvoorbeeld met het personage van Bo Peep is gebeurd. Ook zoals in de andere Toy Story films bevat deze films weer goede levenslessen wat in deze film vooral gaat over gemiste kansen in het leven en dat verandering in je leven lastig, maar ook goed kan zijn.
Wat ook een beetje terugkeert in dit vierde deel is een licht griezelig aspect, want er zitten buikspreekpoppen in deze film, die voor jonge kinderen wel als eng kunnen overkomen. Deze popen lopen namelijk op een enge zombie-achtige manier. Ondanks dat deze poppen even voor een korte schrik kunnen zorgen, worden ze verder meer op een komische manier gebruikt en blijft de film zo een mooie familiefilm voor jong en oud.

De animatie kwaliteit van de Disney Pixar animatiestudio is er ook op vooruit gegaan. De achtergronden en omgevingen waar het speelgoed in rondloopt, lijkt net alsof ze in de echte wereld rondlopen. Zo komt de film bij sommige scenes over alsof je naar een live-action film zit te kijken.

Het stem acteerwerk wordt ook weer goed en passend gedaan door de cast. De terugkerende cast uit de voorgaande films doen het weer leuk in hun bekende rollen, maar de meeste hebben helaas niet zo'n grote rol als ze in de andere films hadden. Vooral Tom Hanks, Time Allen en Annie Potts hun personages krijgen de meeste tijd in deze film. In deze film worden ook vele nieuwe personage geïntroduceerd zoals Tony Hale zijn personage Forky. Komedie duo Keegan-Michael Key en Jordan Peele krijgen ook veel tijd in deze film en zetten vele komische momenten neer. Ook actie-acteur Keanu Reeves heeft een rol in deze film als een actiefiguurtje.