Toy Story 4 (2019)

Get Ready To Hit The Road.

Dit vierde (en laatste?) deel is wederom een wervelend avontuur, maar heeft wat glans verloren. Het is mooi en mooi geweest.
play

7,9 details

  • 100 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Verenigde Staten

Woody is altijd heel zelfverzekerd geweest over zijn plek in de wereld. Zijn prioriteit ligt in het zorgen voor zijn kind, of dat nou Andy of Bonnie is. Maar als Bonnie een teruggetrokken nieuw speeltje, Forky, aan haar kamer toevoegt, toont een roadtrip met oude en nieuwe vrienden Woody hoe groot de wereld kan zijn voor een speeltje.

Regie
John Lasseter
Josh Cooley
Cast
Tom Hanks, Keanu Reeves, Tim Allen, Joan Cusack, Patricia Arquette, Christina Hendricks, Jordan Peele, Bonnie Hunt, Annie Potts, Laurie Metcalf, Jay Hernandez, Keegan Michael Key, Don Rickles, Estelle Harris, Jeff Garlin, Jodi Benson, Kristen Schaal, Blake Clark, Emily Hahn, Tony Hale, Madeleine McGraw, Lori Alan, Jeff Pidgeon, Bud Luckey, Ally Maki.
Release
14.06.2019
Release NL
26.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Cooley | Cast (stemmen): Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz Lightyear), Annie Potts (Bo Peep), Tony Hale (Forky), Keegan-Michael Key (Ducky), Jordan Peele (Bunny), Madeleine McGraw (Bonnie), Christina Hendricks (Gabby Gabby), e.a.| Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

Beloftes zijn er om gebroken te worden. Zo zwoeren Disney en Pixar bij het verschijnen van de tweede Toy Story dat dit hun enige vervolg zou worden. De werkelijkheid leert dat de animatiestudio vervolgens helemaal losging en nog vijf vervolgen van andere succestitels op het publiek losliet. Met wisselend resultaat overigens. Kwalitatief bleef Toy Story een uitzonderingspositie houden. Elk deel leek beter te zijn dan de voorganger, maar gaat dit ook op voor het vierde (en echt) laatste hoofdstuk?

Om maar met dat laatste te beginnen: de koek is bij het rollen van de aftiteling echt op, al zeg nooit 'nooit'. Het alweer in 2010 verschenen Toy Story 3 zat zo verdomd goed in elkaar, tikte alle emoties aan en liet ons bovendien zien dat het befaamde levende speelgoed van Andy werd overgedragen op de veel jongere Bonnie. Hoewel het verhaal bij haar verdergaat trapt deel vier af met een proloog in de vorm van een flashback die het emotionele fundament voor toekomstige relaties vestigt. Als speelgoed moet je leren loslaten, is hier de boodschap.

alle artikelen (39)

Toy Story 4 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Toy Story 4

acties