Ventoux (2015)

Vier mannen beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux. Tijdens deze tocht blijkt dat de berg niet de enige hobbel is die ze moeten overwinnen.
play

6,0 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
108 Min Nederland

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Regie
Nicole van Kilsdonk
Cast
Abbey Hoes, Jonas Smulders, Martijn Lakemeier, Alex Hendrickx, Maruschka Detmers, Wim Opbrouck, Leopold Witte, Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Jip van den Dool, Florence Vos Weeda, Marieke Dilles, Bart de Graauw, Bram Verrecas, Mattieu Sys, Joni Oomen, Rob Harmeling.
Release
14.05.2015
Release NL
14.05.2015
Release DVD
08.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicole van Kilsdonk | Cast: Kasper van Kooten (Bart), Wilfried de Jong (André), Leopold Witte (Joost), Wim Opbrouck (David), Maruschka Detmers (Laura), Martijn Lakemeier (Peter), Abbey Hoes (jonge Laura), e.a. | Speelduur: 104 min | Jaar: 2015

Ventoux is een verfilming van het gelijknamige boek van Bert Wagendorp. Het verhaal draait om vijf mannen die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen. Ze worden hierbij ondersteund door Laura, een beeldschone jonge vrouw die in een spontane bui besluit met de jongens mee te reizen naar Frankrijk. De roman werd door de Volkskrant eerder al bestempeld als 'een jongensboek dat leest al een trein'. De honderdvier minuten durende verfilming flitst eveneens aardig rap voorbij, maar opvallender is dat de jongensstijl van het boek bijna letterlijk overgebracht is op het doek. De scherpzinnige dialogen, waarin van bloedserieuze onderwerpen moeiteloos en met een aantal rake grappen wordt overgeschakeld naar simpel geouwehoer, zullen menig man waarschijnlijk bekend voorkomen.

Minder herkenbaar is de tragedie die zich afspeelt tijdens deze beklimming. Waar het uitzicht bij aankomst bovenop de berg nog hemels was, komen de personages in helse sferen terecht wanneer ze het dal bereiken. Of beter gezegd: wanneer vier van hen het dal bereiken. De vijfde van het gezelschap komt niet levend aan. Kort na dit dramatische avontuur valt de vriendengroep vertwijfeld (Wat is er exact gebeurd? Was het een ongeluk of was er opzet in het spel? Wie is de schuldige?) uiteen. Maar was dit mysterieuze drama wel de reden dat het gezelschap uit elkaar ging? Of was het Laura, de enige vrouw in het gezelschap, die met haar donkere lokken en lange benen het hart van alle vijf de vrienden op hol bracht?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Ventoux Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ventoux

acties