6,9 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Frankrijk
98 Min Frankrijk

Tussen zijn vrienden en het familiebedrijf, lijkt de zomer van Arnaud een vredige te worden. Vredig, totdat hij Madeleine ontmoet, minstens net zo mooi als ze lomp is. Hij verwacht niets en zij bereidt zich voor op het ergste. Hij neemt de dingen zoals ze komen en zij vecht. Het is een liefdesverhaal.

Regie
Thomas Cailley
Cast
Adele Haenel, Kévin Azaïs, Antoine Laurent, Franck Bruneau, Steve Tientcheu, Brigitte Roüan, Nicolas Wanczycki, Frédéric Pellegeay, William Lebghil, Barbara Ayse, Islam Magomadov, Clément Allemand, Thibaut Berducat, Coumba Seck, Maxime Mège.
Release
20.08.2014
Release NL
30.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Cailley | Cast: Adèle Haenel (Madeleine Beaulieu), Kévin Azaïs (Arnaud Labrède), Antoine Laurent (Manu Labrède), Brigitte Roüan (Hélène Labrède), William Lebghil (Xavier), Thibaut Berducat (Victor) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Arnaud kijkt uit naar een rustige zomer. Hoewel zijn moeder graag ziet dat hij wat meer over zijn toekomst nadenkt, vermaakt hij zich voorlopig prima met rondhangen met zijn vrienden en bijklussen in het timmerbedrijf van zijn broer. De toekomst, dat ziet hij vanzelf wel. Maar dan ontmoet hij tijdens één van zijn klussen Madeleine, die in alles het tegengestelde van hem is.

Tot zover klinkt Les Combattants als een doorsnee coming-of-agefilm, maar daar houdt de vergelijking ook meteen op. Regisseur Cailley, die hier zijn eerste speelfilm maakt, weet namelijk net een andere draai aan de conventies van het genre te geven. Zo is het niet bepaald liefde op het eerste gezicht voor Arnaud of Madeleine. Sterker nog, Madeleine is niet het type meisje op wie jongens in soortgelijke films verliefd worden. Ze is kortaf, prikkelbaar en gefocust op maar één ding: namelijk haar toelating tot het leger. Daar traint ze hard voor, en de in haar ogen flierefluitende Arnaud is maar een sta-in-de-weg.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Les combattants

acties