The Batman (2022)

Warner Bros. wil klaarblijkelijk een nieuwe Batman-trilogie à la Christopher Nolan. Was het maar zo makkelijk...
play

7,5 details

  • 175 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
175 Min Verenigde Staten

Twee jaar lang heeft Bruce Wayne de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak. Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen Batman naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/Catwoman, Oswald Cobblepot/de Penguin, Carmine Falcone en Edward Nashton/de Riddler. Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht...

Regie
Ben Affleck
Matt Reeves
Cast
Robert Pattinson, Ben Affleck, Colin Farrell, Andy Serkis, Jeremy Irons, Zoë Kravitz, J.K. Simmons, Jeffrey Wright, Joe Manganiello, Paul Dano, Barry Keoghan, John Turturro, Peter Sarsgaard, Rupert Penry-Jones, Todd Boyce, Alex Ferns, Con O'Neill, Pepe Balderrama, Mark Killeen, Amber Sienna, Charlie Carver, Max Carver, Vic Waghorn, Amy Clare Beales, Elena Saurel, Jimmy Star, Iana Saliuk.
Release
01.03.2022
Release NL
03.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Reeves | Scenario: Peter Craig, Matt Reeves | Cast: Robert Pattinson (Bruce Wayne / Batman), Jeffrey Wright (James Gordon), Zoë Kravitz (Selina Kyle / Catwoman), Paul Dano (Edward Nashton / The Riddler), Colin Farrell (Oswald Cobblepot / The Penguin), e.a. | Speelduur: 176 minuten | Jaar: 2022

The Batman heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De film was oorspronkelijk gepland als een soloproject voor Ben Afflecks Batman, die naast de hoofdrol ook het script en de regie zou verzorgen. Maar regisseren in een Batman-pak is nog lastiger dan erin acteren, dus stond hij de regisseursstoel snel genoeg af aan Matt Reeves, om enige tijd later ook de titelrol op te geven.

Dat hij werd vervangen door de veertien jaar jongere Robert Pattinson deed vermoeden dat deze film zou fungeren als voorgeschiedenis van Afflecks Batman, maar de hedendaagse setting en casting van andere personages (de zwarte Jeffrey Wright als vervanger van de witte J.K. Simmons) maken het klip en klaar dat The Batman verhaaltechnisch geheel op zichzelf staat. Productioneel gezien staat hij echter niet bepaald op zichzelf, maar vooral in de schaduw van Christopher Nolans Batman-trilogie.

alle artikelen (561)

The Batman Nieuwsberichten

Laatste reacties

Filmfan2

"...zeer matig, de serie onwaardig, heb met moeite het einde gehaald......"

The Batman

acties