5,7 details

  • 84 Min
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Denemarken
84 Min Denemarken

De zestienjarige Marie woont op een klein eilandje, samen met haar zieke moeder en haar vader, die voor de familie zorgt. Asls mysterieuze sterfgevallen gebeuren op het eiland, begint Marie iets vreemds te voelen in haar lichaam.

Alt titel
Når dyrene drømmer
Regie
Jonas Alexander Arnby
Cast
Sonja Richter, Jakob Oftebro, Lars Mikkelsen, Gustav Dyekjær Giese, Mads Riisom, Benjamin Boe Rasmussen, Tina Gylling Mortensen, Stig Hoffmeyer, Esben Dalgaard Andersen, Sonia Suhl.
Budget
$ 3.000.000
Release
12.06.2014
Release NL
15.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonas Alexander Arnby | Cast: Sonia Suhl (Marie), Lars Mikkelsen (Thor), Sonja Richter (Mor), Jakob Oftebro (Daniel), Mads Riisom (Felix), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2014

When Animals Dream is dankzij de slimme subtekst een bij vlagen originele horrorfilm met weerwolven. Wat niet gemakkelijk is vandaag de dag, want de meeste horrorverhalen zijn door eindeloze herhaling tot op het bot uitgebeend en het verhaal van de weerwolf is één van de oudste van het genre. Door in de voetsporen van genregenoten als Ginger Snaps te treden en vervolgens net ietsje verder door te lopen, biedt When Animals Dream misschien geen echte vernieuwing maar toch een zeer aardige variant op bekend terrein.

Weerwolven hebben hun oorsprong in millenniaoude mythologie en folklore, over de hele wereld maar vooral in Europa. Het fenomeen kwam al voor bij de oude Grieken, en speelde later een belangrijke rol bij christelijke uitleg van allerlei locale legendes. In de laatste eeuwen is de weerwolf vooral een figuur van het horrorgenre geworden, eerst in de literatuur en later in de cinema. Dit heeft ons hedendaags beeld van het wezen grotendeels bepaald als de mens die bij volle maan een paar nachten in een grotesk wolfachtig wezen verandert.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

When Animals Dream

acties