Avengers: Infinity War (2018)

An entire universe. Once and for all.

discussie

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

*deze post bevat hele lichte spoilers*

Ondanks dat ik de film ruim een week geleden gezien heb, wil ik toch nog even kwijt wat ik van dit meesterwerk vond.

Deze film is ambitieus. Een film met enorm veel personages, onopgeloste plotlijntjes van wel bijna elke MCU film en één van de meest gevaarlijke villians ooit in een superhelden film. Avengers: Infinity War slaagt erin alle elementen perfect uit te balanceren. Het verhaal speelt zich op meerdere plekken tegelijk af met verschillende groepen helden. Zodra je als kijker het gevoel krijgt dat je weer wat wilt zien van het andere team, is het alsof de makers je gedachten lezen en weer teruggaan naar het andere plot.

De humor is weer goed voor elkaar. De Guardians werken perfect samen met Thor, Docter Strange en Iron Man zijn een fantastisch duo en zorgen voor hilarische dialogen. Ook Spider-Man is weer een genot en de dynamiek tussen hem en Tony uit Civil War en Homecoming is gelukkig weer aanwezig als nooit tevoren. Moge die twee altijd blijven samenwerken.

De film heeft meer diepgang dan een typische Marvel film. Los van het feit dat het einde hartverscheurend is (looking at you Tom Holland) is het samenspel tussen Thanos en Gamora ook erg emotioneel.

Thanos. Dat ik het daar nog niet over gehad heb. Thanos is de hoofdrol van deze film, en terecht ook. Na het zien van de film had ik het gevoel dat ik een verhaal had gezien over Thanos, de held die het universum probeert te redden en de losgeslagen en irrationele Avengers die hem met hun levensdrang proberen tegen te houden. Thanos is de verlichte geest in deze film en ziet het grote plaatje. Dat zorgt ervoor dat je als kijker meegaat in de gedachtegang van de schurk en voor hem voelt. Thanos schaart zich voor mij ergens in de top 3 van mijn favoriete villains in film, samen met Darth Vader en Kylo Ren.

Kortom, een hele meeslepende film met een sympathieke, maar gevaarlijke villian, een goed uigebalanceerd verhaal, hele leuke humor en dynamiek en simpelweg een geweldig stukje cinema.

10/10