Avengers: Infinity War (2018)

An entire universe. Once and for all.

Marvels superheldenextravaganza compenseert thematische armoede met een rijkdom aan personages.
play

7,6 details

  • 149 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
149 Min Verenigde Staten

Terwijl de Avengers en hun bondgenoten de wereld blijven beschermen tegen bedreigingen die te groot zijn voor een enkele held om het hoofd te bieden, komt er een nieuwe dreiging op uit de kosmische schaduwen. Een despoot die intergalactisch berucht is, met als doel om alle zes de Infinity Stones, artefacten van onmetelijke kracht, te verzamelen, en hen te gebruiken om zijn gestoorde wil aan de hele realiteit op te leggen. Alles waar de Avengers voor gevochten hebben, leidt naar dit moment. Het lot van de Aarde en het bestaan zelf zijn nog nooit zo onzeker geweest.

Regie
Anthony Russo
Joe Russo
Cast
Vin Diesel, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Brie Larson, Robert Downey Jr., Bradley Cooper, Chris Hemsworth, Tom Holland, Zoe Saldana, Chris Evans, Benedict Cumberbatch, Josh Brolin, Jeremy Renner, Chris Pratt, Mark Ruffalo, Dave Bautista, Elizabeth Olsen, Karen Gillan, Tessa Thompson, Tom Hiddleston, Anthony Mackie, Paul Bettany, Sebastian Stan, Chadwick Boseman, Don Cheadle, Peter Dinklage, Pom Klementieff, Cobie Smulders, Linda Cardellini, Letitia Wright, Danai Jekesai Gurira, Winston Duke.
Release
03.05.2018
Release NL
25.04.2018
Release DVD
31.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony Russo & Joe Russo| Cast: Josh Brolin (Thanos), Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Chris Hemsworth (Thor), Benedict Cumberbatch (Stephen Strange), Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow), Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Chadwick Boseman (T'Challa / Black Panther) e.a. | Speelduur: 149 minuten | Jaar: 2018

Avengers: Infinity War is een ongekende mijlpaal in de filmgeschiedenis. Het is de apotheose van achttien Marvel-films die op allerlei manieren met elkaar verbonden zijn en nu samenkomen in een grote finale, waarin het lot van het heelal zal worden uitgevochten door een groep uiteenlopende superhelden. En toch is het ook een film die de succesvolle superheldenfabriek al zo vaak heeft afgeleverd: een kleurrijke blockbuster vol aansprekende personages, snedige dialogen en groots spektakel, maar wel een die narratief gezien nogal op veilig speelt en net iets te veel bezig is met het opzetten van toekomstige films. Maar goed, had iemand na tien jaar iets anders verwacht?

Nadat hij in de slotscène van The Avengers voor het eerst zijn paarse gezicht liet zien, trekt opperschurk Thanos nu eindelijk de stoute schoenen aan om zijn megalomane plannen te verwezenlijken. Om het heelal in balans te brengen wil hij de helft van de bevolking uitroeien en daarvoor dient hij een zestal MacGuffins te verzamelen: de zogenaamde Infinity Stones, die al regelmatig opdoken in eerdere films. Enkele daarvan bevinden zich op aarde, dus het duurt niet lang voor de planeet wordt aangevallen en de Avengers aan de bak moeten. Waar dit superheldenteam ten tijde van hun eerste formering nog uit slechts zes leden bestond, zijn inmiddels een stuk meer superhelden beschikbaar en dat zullen we weten ook. Op enkele uitzonderingen na is praktisch ieder personage dat de afgelopen tien jaar een prominente rol vervulde in een Marvel-film (en nog in leven is) opnieuw van de partij.

alle artikelen (351)

Avengers: Infinity War Nieuwsberichten

Laatste reacties

Roeltje

"...*deze post bevat hele lichte spoilers* Ondanks dat ik de film ruim een week geleden gezien heb, wil......"

Avengers: Infinity War

acties