Recensie

Avengers: Infinity War (2018)

Marvels superheldenextravaganza compenseert thematische armoede met een rijkdom aan personages.

door Thierry Verhoeven om 00:16 in RECENSIES
Avengers: Infinity War poster
Regie: Anthony Russo & Joe Russo| Cast: Josh Brolin (Thanos), Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Chris Hemsworth (Thor), Benedict Cumberbatch (Stephen Strange), Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow), Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Chadwick Boseman (T'Challa / Black Panther) e.a. | Speelduur: 149 minuten | Jaar: 2018

Avengers: Infinity War is een ongekende mijlpaal in de filmgeschiedenis. Het is de apotheose van achttien Marvel-films die op allerlei manieren met elkaar verbonden zijn en nu samenkomen in een grote finale, waarin het lot van het heelal zal worden uitgevochten door een groep uiteenlopende superhelden. En toch is het ook een film die de succesvolle superheldenfabriek al zo vaak heeft afgeleverd: een kleurrijke blockbuster vol aansprekende personages, snedige dialogen en groots spektakel, maar wel een die narratief gezien nogal op veilig speelt en net iets te veel bezig is met het opzetten van toekomstige films. Maar goed, had iemand na tien jaar iets anders verwacht?

Nadat hij in de slotscène van The Avengers voor het eerst zijn paarse gezicht liet zien, trekt opperschurk Thanos nu eindelijk de stoute schoenen aan om zijn megalomane plannen te verwezenlijken. Om het heelal in balans te brengen wil hij de helft van de bevolking uitroeien en daarvoor dient hij een zestal MacGuffins te verzamelen: de zogenaamde Infinity Stones, die al regelmatig opdoken in eerdere films. Enkele daarvan bevinden zich op aarde, dus het duurt niet lang voor de planeet wordt aangevallen en de Avengers aan de bak moeten. Waar dit superheldenteam ten tijde van hun eerste formering nog uit slechts zes leden bestond, zijn inmiddels een stuk meer superhelden beschikbaar en dat zullen we weten ook. Op enkele uitzonderingen na is praktisch ieder personage dat de afgelopen tien jaar een prominente rol vervulde in een Marvel-film (en nog in leven is) opnieuw van de partij.

Maar werkt dat wel, die enorme hoeveelheid superhelden? Op de poster lijken ze immers maar lukraak naast elkaar te zijn gezet, zonder enig oog voor compositie. In de film blijkt gelukkig een goede balans te zijn gevonden: de personages worden verdeeld over grofweg vier gezelschappen, die elkaar vroeg of laat zullen treffen. In sommige gevallen kennen de personages elkaar al wat langer, maar nieuw is bijvoorbeeld de samenwerking tussen Tony Stark en Peter Quill waar reikhalzend naar werd uitgekeken. Hun heerlijke interactie blijkt het wachten meer dan waard te zijn geweest, al zijn Thor en Rocket misschien nog wel een vermakelijker duo. Dat sommige details over het wijdvertakte filmuniversum niet meer zo vers in het geheugen liggen, wordt eveneens heerlijk eenvoudig opgelost: de personages informeren elkaar simpelweg. Zo heeft de Hulk na een lange afwezigheid wel enige behoefte aan informatie en kan Gamora vanwege haar verleden met Thanos haar mede-Guardians over hem inlichten.

Waar het voorheen Joss Whedon was die de diverse superhelden mocht samensmeden tot de Avengers, wordt de klus ditmaal geklaard door de gebroeders Russo, die ook al de Captain America-films The Winter Soldier en Civil War maakten. Laatstgenoemde werd door velen als een verkapte Avengers-film beschouwd, wat met de kennis van nu zowaar nog meer terecht is dan destijds. Infinity War blijkt namelijk niet echt een Avengers-film zoals de voorgaande twee of Civil War; het is veel meer een film over een intergalactische oorlog in het Marvel-universum waarin de Avengers weliswaar een rol spelen, maar niet bepaald het focuspunt zijn. Dat maakt voor het kijkplezier niet echt uit, maar het levert wel een film op die thematisch gezien niet bijster sterk is.

Grof gesteld ging de eerste Avengers over de moeilijkheden van het vormen van een team van uiteenlopende figuren, Age of Ultron over de te volgen koers en Civil War over de fragiliteit van de superheldensamenwerking. Vooral dat laatste element maakt het spijtig dat in Infinity War bij het eerste teken van dreiging alle neuzen gelijk dezelfde kant op staan. Het onderlinge wantrouwen dat voorheen zo breed werd uitgemeten, blijkt dan ineens wel erg makkelijk opzij te kunnen worden geschoven. Logisch is het wel; de voornaamste aantrekkingskracht van deze films is nu eenmaal je favoriete superhelden samen te zien optrekken tegen een gemeenschappelijke vijand, maar juist die verschillen van inzicht en het overwinnen daarvan maakten de films zo interessant. In de onderlinge dynamiek waar Whedon zo lekker mee uit de voeten kon, lijken de Russo's niet (langer) geïnteresseerd.

Infinity War werd ooit aangekondigd als een film in twee delen, vergelijkbaar met de slotstukken van Harry Potter, Twilight en The Hunger Games. Sindsdien is het 'Part I' in de titel komen te vervallen en heeft het er alle schijn van dat de volgende Avengers-film simpelweg een andere titel zal krijgen. Dat neemt echter niet weg dat dit deel nog steeds behoorlijk functioneert als de eerste helft van een finalewedstrijd. Dat betekent dat de helden zich flink op achterstand laten zetten zodat ze over een jaar waarschijnlijk alsnog op onverwachte wijze kunnen zegevieren. Dat maakt van Infinity War niet altijd een even prettige kijkervaring, maar het stemt wel benieuwd naar de voorlopige afsluiter. En ook wel een beetje naar hoe de twee tussenliggende Marvel-titels daar naartoe bouwen. Van solofilms is bij Marvel immers nog nauwelijks sprake.

52 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Mmmmm ik moet nog zelf zien, maar 3,5 sterren. Is iets wat ik niet direct verwacht had.
Maar ik heb gemerkt dat de negatieve punten zijn dat er te veel gebeurd tussendoor en ook te veel personages zijn. Wat ik wel zag aankomen, maar ja probeer maar eens een film te maken met zo veel karakters erin.
Ik denk zelf dat de Russo broers de enigste regisseurs zijn die hier in geslaagd zijn in geschiedenis.
Ik ga donderdag avond een bezoekje brengen en zien of het mij stoort dat er veel personages inzitten.

Pennywise2017

Avatar

3,5 sterren had ik inderdaad ook niet verwacht, maar ik zal het vanavond zien!

schrader

Avatar

3,5 ster is echt onzin...

Het is veel meer een film over een intergalactische oorlog in het Marvel-universum waarin de Avengers weliswaar een rol spelen, maar niet bepaald het focuspunt zijn. Dat maakt voor het kijkplezier niet echt uit, maar het levert wel een film op die thematisch gezien niet bijster sterk is.

Er werd veel meer aandacht aan de villain besteed. Luistert Marvel eens een keer naar publiek, gaan weer mensen zeiken.

Vooral dat laatste element maakt het spijtig dat in Infinity War bij het eerste teken van dreiging alle neuzen gelijk dezelfde kant op staan.

Ik zou het nog gekker vinden als de hele wereld op het randje van de afgrond staat en dat er dan twee zeggen: nee wij gaan de wereld niet redden, want wij hebben een onderlinge discussie die niet eens relevant meer is.

Dat neemt echter niet weg dat dit deel nog steeds behoorlijk functioneert als de eerste helft van een finalewedstrijd

Ik maak me voor het eerst zorgen of deel twee nog wel interessant gaat worden aangezien ik het gevoel heb dat alles al gebeurt is.

Ik vond deze film soms wat rommelig door de overweldigende hoeveelheid personages. Daarom zat het tempo er in en dit voelt soms ietwat overhaast. Ik vind dat ze het alsnog veel beter uitgewerkt hebben dan ik had verwacht en ik vond de film echt ge-wel-dig. Komedie, drama en actie, actie, actie komen echt fantastisch tot hun recht.

Ik zou deze film geen 5 sterren geven maar toch echt wel minimaal 4. Al is het maar omdat het gewoon heerlijk genieten is van het begin tot het einde.

Ereptile

Avatar

Wat een film... Ik heb enorm genoten van de film! De actie, de interactie met alle verschillende superhelden, de humor, vele verassingen en visueel geweldig... Het is allemaal "perfectly balanced!" Geen 1 moment heb ik het gevoel gehad dat alle helden bij elkaar TE veel zijn.

Maar ik ben ook vooral onder de indruk van Thanos. Wat een bad-guy is dat zeg! En ook heerlijk hoe de Russo's het personage meer diepgang geven dat ik oorspronkelijk had verwacht van de Mad Titan.

Infinity War bracht me tranen van het lachen, heeft me op het puntje van mijn stoel laten zetten en mijn kaak op de grond laten vallen van de dingen die in de film zitten. Ik zou het 4,5 sterren geven Smiley face

SunChaser

Avatar

Stelletje leugenaars bij Disney. Neeeeehooor. Het is helemáál geen tweeluik. Ga toch weg. :(

Ninsh

Avatar

IK ZEI HET CONSTANT DAT EEN TWEELUIK WAS!!! BAM HAD GELIJK :DIedereen heeft het er nu over. ;) Snap echt niet dat mensen verrast zijn hierdoor? Marvel maakte dit al bekend he? Alleen snel hadden ze de "part"namen geschrapt. Want een part 1 brengt altijd minder op. ;) Slim marvel, slim.Oke de film zelf. 3,5 ster? Zijn jullie van de pot gerukt bij FT?

Mag indd een mening zijn. Maar het verhaal was erg goed. Het acteer werk was perfect. Thanos is nu naast Ledger's Joker de beste villain ooit in superhelden wereld. Alles klopte aan hem en hij is serieus fucking scary en wreed, en zijn motivatie is erg sterk.Het einde was fucking gestoord. Nu naar een jaar wachten :( kut zooi

Pennywise2017

Avatar

Deze film was echt alles waar ik had gehoopt. Kippenvel!

Ik vind toch dat ze alle grote personages goed hebben aangepakt aangezien het een pittige klus is. Thanos werd sterker dan ooit neergezet als een echte vijand/schurk. Echt genoten van alle heerlijke actiescenes en voor het eerst had ik bij een marvelfilm het gevoel dat het niet voorspelbaar was. Helaas moeten we nog een jaar wachten, wat ik niet aankan...

Zeker meer waard dan 3,5 ster...

Marklar

Avatar

3.5 sterren? Echt onzin. Zelden zo onder de indruk de zaal verlaten en met mij vrijwel iedereen als je het commentaar hoorde. Ongekend wat een spektakel en een goed uitgewerkt verhaal. Dit grenst tegen het perfecte aan.

5 sterren. Hoe wil je dit in een superhelden film overtreffen?

chefry1983

Avatar

ik heb de film nog niet gezien. ik ga zondagochtend.
Ik heb wel de recensie gelezen. Deze geeft geen spoilers weg. heel goed FT !!
Maar ik ben wel erg nieuwsgierig om het met eigen ogen te zien. Aan de meningen te horen is het wel een echt spektakel

aspers

Avatar

Begint nu toch wel te jeuken! Kan ik mijn zoon van 8 hier mee naartoe nemen? Hij heeft ook home-coming gezien.

Rich Art

Avatar

@aspers: Het is een stuk heftiger dan Homecoming allemaal... Dus ik zou het persoonlijk niet aanraden.

aspers

Avatar

@Rich Art

Duidelijk! Thx

Ninsh

Avatar

@aspers

Zal het afraden. De film is echt wreed. Teveel wreedheid voor een klein kind. Plus (om niet te spoilen) je kan het einde van deze film niet een kind van 8 jaar aan doen... Dat breekt echt zijn hartje. De gehele bios zat met zijn bek open. Gestoord einde.

Dus nee doe het niet Smiley face

Harmonica1968

Avatar

Allereerst fijn dat de recensie spoilervrij is! Smiley face Maar ik vind bepaalde redeneringen in de recensie vreemd:

Waarom moeten de Avengers het middelpunt zijn? Normaal krijgen de Marvel films altijd de kritiek dat de badguy niet interessant is en beter had moeten worden uitgewerkt. Thanos lijkt mij echt een geval waar veel nadruk op mag liggen in deze film. Van hem hebben we tot nu toe nog maar weinig gezien.

Daar aan toegevoegd lijkt het mij dan ook logisch dat er niet weer eerst een heel zij-plot wordt uitgestippeld waarin de Avengers het (weer) met elkaar oneens zijn. Dat hebben we in de voorgaande films wel genoeg gezien. Alle neuzen dezelfde kant op laten wijzen, draagt alleen maar bij aan het idee hoe serieus je de dreiging van Thanos moet nemen.

Enfin, dat is mijn redenering. Ik ga hem sowieso checken en oordeel dan zelf wel. Maar vermaken ga ik mij zeker! Smiley face

Joslyn

Avatar

Wat een fantastische film! De Russo's hebben prima werk verricht door alle personages hun eigen motivatie en diepgang te geven. Zeker met Thanos die in de comics een stuk platter is. Thor vond ik zelf het beste uitgewerkt en de leukste karakter in de film.

Vooral dat laatste element maakt het spijtig dat in Infinity War bij het eerste teken van dreiging alle neuzen gelijk dezelfde kant op staan.

Zonder te willen spoilen maar deze opmerking klopt niet. De kwestie Civil War is nog steeds een pijnpunt wat duidelijk wordt weergegeven. En zoals gezegd als je wordt aangevallen door Thanos ga je niet meer onderling bakkeleien. 4,5 van 5

Ed Crane

Avatar

Thierry laat zich niet gek maken.

chrissie107

Avatar

Mmm wel aardige film maar had er meer verwacht aangezien de recensies vrij lovend waren. Black panther blijft veruit de beste marvel film

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "Thierry laat zich niet gek maken."
Oftewel filmsnobs unite.

Ed Crane

Avatar

Oké, fanboy.

Master Of Films

Avatar

Jazeker, Ed Crane de filmsnob. Ik ben een fanboy van The Beatles. Smiley face

Ed Crane

Avatar

Good for you

Master Of Films

Avatar

Alleen zo jammer voor de anderen hé. Ze geven namelijk argumenten aan waarom deze meer waard is dan een 3,5 ster.

Helaas, Ed Crane gunt de anderen schijnbaar niks. Maar komt alleen met een trollende snauwende filmsnob opmerking. Dat je Avengerzzz: Infinity Snooze niet ziet zitten is allemaal prima. Dus wat heb je hier nou te zoeken. Je hebt toch niks aan te leveren behalve aan negativiteit.

Gelukkig maakt die 3,5 ster van Thierry niet zoveel uit, zo te lezen hebben de meeste wel hun pleziertje gehad.

Ed Crane

Avatar

Hahaha, leuk geprobeerd. Typische butthurt fanboy reactie.

Colruiter

Avatar

Ik begrijp ook niet goed waarom deze film slechts 3.5 krijgt. Hoeveel had FT ook weer aan de Last Jedi gegeven? Je kan alleen maar bewondering hebben voor schrijvers en regisseurs... wat een schitterend spektakel hebben ze weten neer te zetten. Bij Ultron lukte het zelfs niet met de helft aan helden om een degelijke film te maken. De uitblinker is Thanos, de zo geprezen Killmonger vervalt in het niets vergeleken met Thanos, en dat is gewoon omdat je niet verwacht dat ze van een reuzachtige blauwe alien zo'n interessant karakter kunnen maken. Thanos draagt de film en zo hoort het ook te zijn. Marvel verrast hier echt met dit personage, daar kunnen ze bij DC en Fox wat van leren. Fox had zoiets kunnen en moeten doen met Apocalyps. De Guardians of the Galaxy zijn in deze film beter dan in hun laatste solofilm en voegen naast Thanos het meeste toe aan de film. En daar wringt misschien het schoentje voor sommige critici: het spotlicht is niet gelijkmatig verdeeld en buiten Thor krijgen de andere Avengers misschien te weinig aandacht, maar dat is echt wel een heel klein punt van kritiek. Wat ook zo goed is aan de film is dat regisseurs en schrijvers de moeite doen om alles te doen kloppen, iets wat in veel dergelijke massaspektakels verwaarloosd wordt. Het lukt niet altijd, maar ik heb zelden zo'n grootse film gezien waar het zo goed lukt. En dan de humor en de emotie... zelden een dergelijke film gezien waar ze zo goed de balans tussen de twee vinden. En dat ik regelmatig 'dergelijke film' gebruik is omdat je de film ook moet zien als wat het is: een superheldenfilm gebaseerd op comics, en het is binnen dat kader een absolute topper. Het einde is fantastisch, gewoon een Walking-Dead-seizoen-6-einde, dat je doet hunkeren naar het vervolg (dat dan hopelijk wel beter is dan Walking Dead seizoen 7).

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "Hahaha, leuk geprobeerd."

Met wat.

Ed Crane "Typische butthurt fanboy reactie."
Maar ik ben niet hier de kinderachtige trol filmsnob.

Uiteraard veranderd Thierry niet zijn eindoordeel en dat is meer terecht. Dus achter hem schuilen heeft geen zin. Maar dat is voor jouw de enige manier om anderen geen plezier te gunnen van deze Avengers film. Sowieso kijk je deze film niet. Wat is dan jouw reden om hier te reageren, behalve om de kinderachtige trol filmsnob uit te hangen zeker. Als ik andere reacties lees, dan zit daar een aardig groot contrast.

Dat je woorden butthurt fanboy erbij haalt bewijst alleen maar dat ik gelijk heb. Erg leuk dat je die illusie hebt van butthurt fanboy, maar ach je hebt nou eenmaal een grote ego. Comes with the package.

Speaking of butthurt fanboy. Je zat als een klein kind te huilen dat je ooit werd "beschuldigd" voor een DC fanboy. En nu verlaag je je eigen. Ik ben blij dat je ware aard laat zien wie je echt bent. [bierglas]

benjamin

Avatar

Colruiter "Hoeveel had FT ook weer aan de Last Jedi gegeven?"
Vier sterren. Waarom is dat relevant hier?

Ed Crane

Avatar

Master Of Films "Maar ik ben niet hier de kinderachtige trol filmsnob.

Uiteraard veranderd Thierry niet zijn eindoordeel en dat is meer terecht. Dus achter hem schuilen heeft geen zin. Maar dat is voor jouw de enige manier om anderen geen plezier te gunnen van deze Avengers film. Sowieso kijk je deze film niet. Wat is dan jouw reden om hier te reageren, behalve om de kinderachtige trol filmsnob uit te hangen zeker. Als ik andere reacties lees, dan zit daar een aardig groot contrast.

Dat je woorden butthurt fanboy erbij haalt bewijst alleen maar dat ik gelijk heb. Erg leuk dat je die illusie hebt van butthurt fanboy, maar ach je hebt nou eenmaal een grote ego. Comes with the package.

Speaking of butthurt fanboy. Je zat als een klein kind te huilen dat je ooit werd "beschuldigd" voor een DC fanboy. En nu verlaag je je eigen. Ik ben blij dat je ware aard laat zien wie je echt bent. [bierglas]"

Lol, als je echt zou denken dat ik een trol ben is het nogal vreemd dat je er tegelijkertijd zo uitgebreid op in gaat ;)

Wel leuk dat uitgerekend jíj iemand beschuldigd van een groot ego ;)[bierglas]

Colruiter

Avatar

Benjamin, ze geven 4 sterren aan Last Jedi, een film die toch wel wat problemen had, en dan maar 3.5 aan deze film terwijl ze niet echt kunnen zeggen wat er mis mee is. Het gaat om twee films die tot eenzelfde categorie behoren, dus is dat vreemd... Last Jedi is zeker geen betere film dan deze film... en speciaal voor jou heb ik hun score voor Black Panther niet in vraag heb gesteld, want Infinity War is stukken beter dan Black Panther... =)

benjamin

Avatar

Colruiter "Het gaat om twee films die tot eenzelfde categorie behoren, dus is dat vreemd..."
Het gaat ook om twee recensies die niet door eenzelfde recensent zijn geschreven. Maar zelfs als dat niet zo was, zie ik echt niet hoe die verwijzing (zeker zo onuitgewerkt als hier) relevant is.

Colruiter "en speciaal voor jou heb ik hun score voor Black Panther niet in vraag heb gesteld"
Lief, maar het feit dat je denkt meningen in vraag te moeten stellen als ze niet overeenkomen met de jouwe zegt genoeg over jouw onvermogen om andere opinies te aanvaarden.

Thiver

Avatar

Laat ik vooropstellen dat ik niet bijster tevreden ben over deze recensie. Qua argumentatie is hij niet enorm sterk en er zijn tal van elementen waar niet volwaardig op wordt ingegaan. Dat komt enigszins door de spoilerbangmakerij van Disney (van tevoren werd zowaar deze PSA vertoond; ietwat hypocriet gezien de informatierijke trailers die deze studio doorgaans uitbrengt), maar vooral door een gebrek aan tijd. Waar ik voor recensies normaal gesproken enkele dagen of weken de tijd heb, was de persvoorstelling ditmaal slechts enkele uren voor de deadline. Dat is voor elke film uiterst kort, maar helemaal als je je gedachten wilt ordenen over een tweeënhalf uur durende film die tot de nok toe vol zit met plot en personages.
Toch blijf ik bij mijn oordeel. Het uitdelen van sterren is altijd ietwat problematisch, daar het een volledige film met al zijn kwaliteiten reduceert tot een simpel cijfer (vandaar dat onlangs de Filmkrant en het Parool ermee zijn gestopt), dus valt de gebruikelijke paniekreactie "Wat?! Maar (...) sterren?!" meestal heel eenvoudiger te beantwoorden met: "Er staan duizend woorden onder waarom. Lees die eens." Maar goed, in dit geval biedt die tekst mogelijk niet voldoende duiding. Laat in ieder geval duidelijk zijn dat drieënhalve ster een solide voldoende is. Je mag het vertalen naar een zeven, wat een prima cijfer is om mee thuis te komen. Maar als je iets harder je best had gedaan, was er misschien een nog beter cijfer uitgekomen.
Ik lees in veel reacties dat dit precies de film is die men had verwacht. Fijn om te lezen dat het geen teleurstelling is, maar is dat voldoende rechtvaardiging voor de hoge beoordeling waar men vervolgens mee komt? Ik bepleit namelijk dat die gereserveerd is voor films die net wat meer doen dan simpelweg wat ervan verwacht wordt. Voor voorbeelden hiervan binnen het superheldengenre kom je al gauw uit bij titels als The Dark Knight, Logan of Captain America: The Winter Soldier; films die in zekere mate hun genre overstijgen en daarmee interessant zijn voor een breder publiek dan enkel de doorgewinterde fans die toch wel komen kijken en de loftrompet steken. Er zijn diverse mensen in mijn persoonlijke omgeving die niets geven om superheldenfilms, maar ik ben er redelijk van overtuigd dat ik ze met deze drie titels toch wel een vermakelijke middag kan bezorgen.
Avengers: Infinity War werkt daarentegen enkel voor degenen die al tien jaar geïnvesteerd hebben in het MCU. Nu behoor ik daar zelf ook toe, maar in die periode heb ik misschien net iets te veel 'acceptabele films' gezien om er nog helemaal wild van te worden. Gelukkig nooit een slechte film, maar ook net te weinig uitschieters en de put begint wel langzamerhand op te drogen. Dan moet je wat mij betreft met iets beters komen om te verrassen dan simpelweg 'alle superhelden bij elkaar tegen een grote schurk'. Dat concept werkte weliswaar bijzonder goed in 2012, maar zes jaar later hebben we niet veel anders gekregen dan een grotere schurk en een grotere groep superhelden. Maar wat ontbreekt, is een scherp contrast van die superhelden en de daaruit voortvloeiende onderlinge dynamiek. In de eerste Avengers-film resulteerde dat in volop iconische momenten en oneliners. Infinity War heeft er daarvan een heel stuk minder.
Op de schurk heb ik echter niet enorm veel af te dingen en ik was daar in de recensie graag wat dieper op ingegaan. Marvel heeft vaak gewerkt met een dubbelganger-antagonisten, dus is het verfrissend ditmaal simpelweg een kosmische titaan te zien die op niemand anders lijkt. Wat helpt is dat hij niet alleen fysiek een bedreiging vormt (zoals de openingsscène goed laat zien), maar vooral imponeert vanwege zijn ideologie. In feite is Thanos de protagonist van de film en kunnen de superhelden enkel proberen zijn goed uitgewerkte plan te verstoren. Maar laten we eerlijk zijn: dat plan is niet enorm nieuw. Had de schurk in Inferno niet hetzelfde idee? De mensheid uitdunnen om overbevolking tegen te gaan of de planeet te redden of iets dergelijks? Dat de film openlijk flirt met serieuze consequenties wordt trouwens nogal ondergraven door de welbekende MCU-kalender met aankomende films.
De moeilijkheid met het beoordelen van het eerste deel van een tweeluik, is dat je feitelijk maar een halve film hebt gezien zonder enig idee hoe die verdergaat. Er zijn genoeg films met een fantastische eerste helft die volkomen in elkaar zakken in de tweede helft. Aldus moet bij dit soort films maar een beetje voor lief worden genomen dat bij het voorlopige slot aardig wat elementen in het luchtledige blijven bungelen. Zo schitteren diverse personages uit Thors wereld door afwezigheid, nadat zij in Thor: Ragnarok nog zo waardig werden opgezet. Krijgen we die in de volgende film te zien of moeten we er maar genoegen mee nemen dat hun rol is uitgespeeld? Ook het hele plotlijntje van de Hulk gaat vooralsnog nergens heen. Waarschijnlijk wordt dat volgende jaar opgelost, maar het is nog maar af te wachten of het naar bevrediging wordt gedaan. Mogelijk verdient een film als deze op dit soort punten het voordeel van de twijfel, maar is dat soort 'wishful thinking' niet exact wat velen destijds hanteerden om Prometheus de duim omhoog te geven?

Ed Crane

Avatar

Wat mij betreft hoef je jezelf niet te verantwoorden hoor Thiver (voor zover daar sprake van is), ik vind je recensie prima te begrijpen en getuigen van integriteit.

ISIM

Avatar

3,5 sterren, waarom altijd zo laag? Iedereen weet dat dit een 4,5 op zijn minst moet zijn. Soms vraag ik me ook echt af wat ze bij FT verwachten van een film? Of is de enige reden dat ze zo een laag cijfer geven zodat mensen het eerder gaan lezen?? Krijg een BP dejavu hahah. Film 2x gezien en het blijft een meesterwerk, geen seconde verveelt.

Master Of Films

Avatar

Eigenlijk is A:IW de Batman v Superman: Dawn of Justice film van Marvel. Alleen vele malen beter uitgewerkt.

A:IW is net zo donker als BvS, maar heeft de ballen om zelfspot te creëren. BvS probeerde het serieus, maar faalt hierbij enorm. Zelfs het beetje humor pakte niet.

A:IW heeft impact op de world building en ook op de kijker.
Ook hier faalt BvS. De dood van Soeps b.v. had totaal geen impact zowel op world building als op de kijker.

A:IW heeft een betere villian. Thanos was weliswaar een CGI karakter, maar mede dankzij het spel van Brolin, was hij vele malen beter dan de 2 BvS slechteriken.

Waar alle DCEU film ook last van hebben, is dat de 3 akte een compleet CGI fest is met alleen good vs bad. In A:IW is deze balans vele malen beter uitgewerkt. Het einde getuigd lef dat Marvel risico duft te nemen. Ik vind dat Rich Art in een andere A:IW (spolier) topic het einde mooi heeft omschreven.

Met deze film heeft de MCU een flinke knock-out gemaakt met de DCEU films. Dat is best wel jammer voor de DCEU. Helemaal voor JL & BvS.

Ed Crane

Avatar

You tell 'em MoF, dat zal de DC-fanboys op deze site leren.

Vreemd, ik zie nu dat die incoherente mess van een Batman v Superman theatrical cut hier op FT toch nog gewoon 3 1/2 ster krijgt. Mee oneens.

Pennywise2017

Avatar

@MOF Ik vind juist Civil War de Batman v Superman film van Marvel. Aangezien ze in beide films beseffen dat ze de wereld niet alleen redden, maar ook schade toedoen. En uiteindelijk worden ze ook van elkaar gescheiden om tegen elkaar te vechten.

benjamin

Avatar

ISIM "3,5 sterren, waarom altijd zo laag?"
Reacties op recensies, waarom zo flauw?

Pennywise2017

Avatar

Nu we toch een beetje gaan vergelijken..
Komop Justice League heeft ook 3,5 sterren.
Noem een ding op wat beter was in die film dan in Infinity War.
De humor was erg flauw en op vele momenten niet grappig. De personages zijn ook echt stom neergezet. Kijk maar naar Wonder Woman in haar solo film en in Justice League. Ook was de schurk Slettenwolf oninteressant en dan heb ik het nog niet eens over Superman met z'n snor...

Ed Crane

Avatar

@Pennywise:
Dat is inderdaad de logische vergelijking. Beiden (BvS en Civil War) gaan over superhelden tegen elkaar en de consequentie van het handelen van superhelden op de wereld (al vind ik BvS: Ultimate Edition dat zelf thematisch beter uitwerken). De MCU kwam niet voor niets snel met Civil War aanzetten toen DC met BvS ging komen, dat hebben de Russo's zelf bevestigd.

De veel logischere vergelijking met Infinity War is imo dan Justice League, al is Justice League eigenlijk misschien beter te vergelijken met The Avengers (een select aantal helden, niet de überbadguy maar een hulpje, Joss Whedon); DC's Thanos, Darkseid, zou een volgend Justice League-deel komen, maar wie zit daar nu nog op te wachten.

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "You tell 'em MoF, dat zal de DC-fanboys op deze site leren."
Kan jij niet eens voor een keer een normale volwassen reactie geven. Met jouw onvolwassen off topic reactie getuigt alleen maar dat je weer zit te trollen en bepaalde dingen zitten te insinueren. Het bewijst alleen maar dat je niet eens in staat bent om een normale discussie te voeren! Wat heb jij überhaupt hier te zoeken eigenlijk, dan alleen de boel te verneuken. Jij kan niet eens de film beoordelen, want jij hebt deze film nog niet gezien!!! Waarschijnlijk zal je het toch niks vinden, en dat is prima. Uiteraard ben jij dan ook zo lui om argumenten op te gooien. Snoozefest opmerkingen is niet voldoende meer. Toch fijn dat je weer je beste kant kan laten zien en hoe jij zo lekker incapabel bent. Je gaat je vast weer verdedigen als een klein kind. Maar doe vooral de moeite niet, anders blijf je recensie topic verzieken. Kom maar terug wanneer je de film hebt gezien en geef dan een volwassen mening wat je van deze film denkt. Zou ook handig zijn, waarom. Als je zo verstandig bent om dat te doen.

Ed Crane "Vreemd, ik zie nu dat die incoherente mess van een Batman v Superman theatrical cut hier op FT toch nog gewoon 3 1/2 ster krijgt."
Batman v Superman theatrical cut recensie is geschreven door Jan Roselaar en niet door je maatje Theirry.

Voor de goede orde. Ik heb nergens verteld of de 3,5 ster te laag of te hoog is. Alleen dat anderen de 3,5 ster te laag vonden voor A:IW.

Pennywise2017 "@MOF Ik vind juist Civil War de Batman v Superman film van Marvel. Aangezien ze in beide films beseffen dat ze de wereld niet alleen redden, maar ook schade toedoen. En uiteindelijk worden ze ook van elkaar gescheiden om tegen elkaar te vechten."
Maar dat is dan ook de enige wat Civil War met BvS met elkaar gemeen hebben. In feite is zelfs Infinity War een verlengde van Civil War, ook met de rest van MCU.

Speaking of Civil War. Er waren enkele huilbabies hier op FT die vonden het zo jammer dat er geen doden vielen. Dat Marvel het safe speelde. Ach men heeft dat goed bewaard voor een andere War. Smiley face

Master Of Films

Avatar

Nog iets opvallend van A:IW. De Infinity MacGuffins, daar praten mensen toch wel hierover. Ze worden ook vanaf het begin tot het einde goed gebruikt. Knap gedaan Marvel Smiley face

Ed Crane "Dat is inderdaad de logische vergelijking."
Dat kan jij niet weten, want je hebt A:IW niet gezien. Bepaalde elementen van A:IW die vanwege spoilers niet kan zeggen zijn wel degelijk vergelijkbaar met BvS. En deze heb ik dan ook benoemd. Dat wil niet zeggen, dat gehele BvS vergelijkbaar is A:IW. Maar ach als je de film niet heb gezien.
Natuurlijk heeft JL ook bepaalde vergelijkingen met A:IW. B.v. Steppenwolf en de MacGuffin Motherboxes.

Pennywise2017 "Noem een ding op wat beter was in die film dan in Infinity War."
Binnen de DCEU zou ik zeggen Superman. Buiten de DCEU, geen.

Ed Crane

Avatar

Master Of Films "Kan jij niet eens voor een keer een normale volwassen reactie geven. Met jouw onvolwassen off topic reactie getuigt alleen maar dat je weer zit te trollen en bepaalde dingen zitten te insinueren. Het bewijst alleen maar dat je niet eens in staat bent om een normale discussie te voeren! Wat heb jij überhaupt hier te zoeken eigenlijk, dan alleen de boel te verneuken. Jij kan niet eens de film beoordelen, want jij hebt deze film nog niet gezien!!! Waarschijnlijk zal je het toch niks vinden, en dat is prima. Uiteraard ben jij dan ook zo lui om argumenten op te gooien.
Snoozefest opmerkingen is niet voldoende meer. Toch fijn dat je weer je beste kant kan laten zien en hoe jij zo lekker incapabel bent. Je gaat je vast weer verdedigen als een klein kind. Maar doe vooral de moeite niet, anders blijf je recensie topic verzieken. Kom maar terug wanneer je de film hebt gezien en geef dan een volwassen mening wat je van deze film denkt. Zou ook handig zijn, waarom. Als je zo verstandig bent om dat te doen."


Ja je hebt het maar moeilijk MoF ;) Oh oh oh, wat ben ik hier toch degene die onvolwassen reageert. Wat een lange lappen verwijten toch weer eens aan mijn adres on dit topic.

Ik kan inderdaad de film nog niet beoordelen, dat doe ik dan dus ook helemaal niet, dat was toch wel duidelijk dacht ik: ik lees op deze filmsite een filmrecensie en geef de auteur een compliment - dat is dus gewoon on topic - en dat is voor jou meteen alweer een reden om er een negatieve draai aan te geven en te reageren. Als je het over "onvolwassen" wilt hebben, kijk dan eens hier bovenaan naar wat die reactie van jou op mij (en op de recensent) was.

En als ik, omdat jij je weer eens op mij richtte, gewoon op eenzelfde manier terugreageer, nou dan komen de lappen tekst en de vele verwijten weer heel snel hoor. Over huilende babies gesproken ;)

Het is heel simpel MoF: het is een heel duidelijke, sinds je hier bent zich telkens weer herhalende dynamiek tussen ons: ik reageer op film (of eventueel op een recensie of een artikel) en jij richt je vervolgens persoonlijk op mij en komt met allerlei persoonlijke verwijten (zie boven, dus). Of in andere topics praat je over mij, allemaal "grapjes" zogenaamd en als ik daar op reageer zeg je zoiets als "je bent toch niet van suiker", maar ik weet nog dat ik dan eens een keer een grapje naar jóu heb gemaakt, filmgerelateerd nog wel, nou dan volgt er weer een briesende lap tekst:

https://www.filmtotaal.nl/nieuws/57966

Leuk dat je hier op de site de meest/ vaakst aanwezige gebruiker bent, maar je hoeft niet ook nog eens jezelf op te werpen als politieagent van FT die ingrijpt als er ook maar een vermoeden bestaat dat iemand onwelgevallige meningen geeft over films of zo. Jij bent niet degene die hier dingen hoeft te gaan bepalen, laat dat maar gewoon aan FT over.

Zelf zei je pas nog tegen iemand:

Master Of Films "Zeuren doe je bij je moeder. En als je mijn posten niet bevalt. Prima, zal mij een reet roesten."


Ik zou het niet helemaal zo verwoorden, maar misschien toch een goeie tip aan jezelf. Lees anders gewoon mijn berichten niet, richt je op film en zo en niet op mij (als het niet bij film blijft en niet zonder persoonlijke verwijten kan) en alles gaat gewoon goed komen. Als je je lang genoeg op mij persoonlijk richt, dan is de kans groot dat ik ook weer eens van me ga afbijten.

Da Villain

Avatar

^Niet dat ik me altijd volwassen gedraag, maar ik heb hier nog nooit volwassen mannen gezien die elkaar zo vaak in de haren vliegen als jullie, buiten twee anderen in Metoo gerelateerde berichten dan. Lappen tekst vol nijd zijn hartstikke gezellig, maar vecht jullie persoonlijke vete niet op een filmsite uit.
Prima als er hier en daar meningsverschillen zijn, maar laat het geen wedstrijdje "zoveel mogelijk tekst uitspuwen om elkaar neer te halen" worden.

Greetzzz. Ik ga de film morgen zien. Benieuwd of ik dan ook een potje ga bekvechten Smiley face

Ed Crane

Avatar

Als het aan mij ligt prima, maar ik hoef ook niet altijd maar die persoonlijke aanvallen te pikken.

Greetz, nou geniet ervan ;)

23VDV23

Avatar

Wat een heisa weer en zo frappant dat BvS er weer bij moet worden gehaald. 3,5 ster is ruim voldoende. Dat mensen dit laag vinden kan ik me voorstellen (vind het ook aan de lage kant), maar het geroep dat dit een meesterwerk is slaat ook nergens op. Het is een uitstekend gemaakte blockbuster die heel redelijk een heleboel ballen tegelijkertijd in de lucht houdt en tov de vorige films onder het Marvel merk ook wat nieuwe zaken toevoegt. Maar het is niet vernieuwend of grensverleggend zoals laten we zeggen Lord of the Rings of de originele Star Wars trilogie dat ooit wel waren (dát zijn meesterwerken) of The Dark Knight. Thematisch is het ook wat dunnetjes en ook lang niet zo verfijnd als bijvoorbeeld de laatstgenoemde film. Niks mis mee: de film vermaakt en is enorm belonend voor de liefhebber. Maar daar stopt het, dus geen meesterwerk. Maar daar is toch ook niks mis mee?

schrader

Avatar

Thiver recensie pt. 2


Seems legit. Wel jammer dat deel 1 van de recensie zo vluchtig geschreven is. Deze onderbouwing had bepaalde zaken behoorlijk opgehelderd.

Ik ben nog steeds van de veronderstelling dat 3,5 ster nogal karig is.

in die periode heb ik misschien net iets te veel 'acceptabele films' gezien om er nog helemaal wild van te worden.

Het superhelden genre is door deze film absoluut naar een nieuw niveau getild! Zo is zichtbaar dat andere studio's als Sony met Amazing Spiderman 2 en WB met Justice League echt totaal om kunnen gaan met meerdere belangrijke personages. Marvel lukt dit wel en dan ook nog eens met 3/4 keer zoveel personages! Seems like a game changer to me.

Er zijn genoeg films met een fantastische eerste helft die volkomen in elkaar zakken in de tweede helft.

Dus je geeft toe dat het een fantastische eerste helft is, maar rekent de film af op het feit dat deel twee mogelijk tegen zal vallen? Oei... Wat je hierna schrijft is enigszins logisch omdat er inderdaad bepaalde elementen miste in de film (waaronder Hulk's/Valkyrie/Skorg aanwezigheid), maar zoals Feige al zegt: dit kan allemaal nog wel eens heel verassend gaan uitpakken.

schrader

Avatar

Totaal niet* ^

chazillionair28

Avatar

Uitstekende film en heb me zeker vermaakt aan deze film. Alleen zie ik hier en daar toch dingen waarvan ik denk overdrijf niet zo.

1. Naar mening de beste ( onderstreept ) mcu marvel film, echter kan het qua superhelden films nog steeds niet tippen aan the dark knight.
2. Thanos is de beste villian van het hele mcu zonder twijfel, maar komt naar mijn mening ook niet in de buurt van ledgers joker.
3. De reden waarom het niet de beste marvel film is dat de impact van days of future past mij persoonlijk meer heeft bij gelaten dan infinity war.
4. De trailers van de volgende avengers hoeven we dus ook niet meer te geloven aangezien deze ten opzichte van de film bijhoorlijk spoiler vrij leek te zijn.

van mij had het rustig een 4,5 ster kunnen krijgen. Goede film met korte en sterke dialogen, ik moet zeggen dat de recensie hier niet echt de nadruk op heeft gelegd. Er werd geen loze gesprekken gevoerd, maar nadrukkelijke informatie waarbij er regelrecht naar de plot werd gewerkt.

ThomasOMalley

Avatar

Prima film. Humor was niet heel consistent, maar ook niet vervelend.
6/10

Thiver

Avatar

schrader "Er werd veel meer aandacht aan de villain besteed. Luistert Marvel eens een keer naar publiek, gaan weer mensen zeiken."

De kritiek was nooit dat er te weinig aandacht werd besteed aan de schurken, maar simpelweg dat ze niet bijster interessant waren. Ook met meer aandacht zijn Malekith en Whiplash nog steeds weinig imponerende personages.

schrader "Ik zou het nog gekker vinden als de hele wereld op het randje van de afgrond staat en dat er dan twee zeggen: nee wij gaan de wereld niet redden, want wij hebben een onderlinge discussie die niet eens relevant meer is."

Wel, ik heb Captain America: Civil War niet meer gezien sinds hij uitkwam, maar het lijkt mij dat de Sokovia Accords nog steeds van kracht zijn, toch? Dat zou betekenen dat de Avengers niets mogen doen tot de Verenigde Naties ze opdragen in actie te komen. Ik erken dat dat een ietwat rare situatie oplevert in een epische superheldenfilm, maar was dat niet juist het hele punt van Civil War? Dat het redden van de wereld enerzijds niet gebaat is bij bureaucratie, terwijl het anderzijds misschien toch een noodzakelijkheid is om de kwestie van 'collateral damage' te kunnen verantwoorden? Marvel heeft er helaas een handje eerst iets serieus te introduceren om er vervolgens in een latere film weer heel makkelijk weer overheen te stappen, en dit past nogal goed in die traditie.

Ninsh "Oke de film zelf. 3,5 ster? Zijn jullie van de pot gerukt bij FT?"

Laat mijn collega's er alsjeblieft buiten. Drieënhalve ster is mijn oordeel en daar hebben andere FilmTotaal-medewerkers niets mee te maken. Het is immers niet zo dat we met de hele redactie naar een film gaan, er daarna urenlang over discussiëren en vervolgens iemand een consensusrecensie schrijft.

Harmonica1968 "Waarom moeten de Avengers het middelpunt zijn?"

Misschien omdat de titel dat impliceert? ;)

Harmonica1968 "Daar aan toegevoegd lijkt het mij dan ook logisch dat er niet weer eerst een heel zij-plot wordt uitgestippeld waarin de Avengers het (weer) met elkaar oneens zijn. Dat hebben we in de voorgaande films wel genoeg gezien."

Dat laatste is misschien wel waar, maar er zijn sinds de eerste film behoorlijk wat personages bijgekomen en met de dynamiek die deze nieuwe aanwas oplevert zou je best wat interessants kunnen doen. Hoe bereidwillig zijn de Avengers van het eerste uur bijvoorbeeld om samen te werken met de nieuwelingen? Degenen die zich later bij een gezelschap voegen, vallen vaak een beetje buiten de boot of moeten zich extra hard bewijzen. Spider-Man: Homecoming speelde met dat gegeven en wist het zelfs op een mètatekstueel niveau uit tewerken: de hele insteek van die film was de vraag of Spider-Man (zowel de held als de franchise) wel geschikt was om deel uit te maken van de Avengers (zowel het team als de franchise). Dit wordt mooi opgevolgd in Avengers: Infinity War wanneer Peter Parker door Tony Stark tot Avenger geslagen wordt. Echter, de Guardians of the Galaxy, een gezelschap dat kan worden beschouwd als een equivalent van de Avengers, zijn wel erg makkelijk bereid met hun aardse tegenhangers samen te werken. Een beetje meer tegengas had geen kwaad gekund. Immers, het briljante aan dit befaamde shot is niet louter het visuele aspect (alle Avengers voor het eerst samen in beeld), maar ook het geven dat er anderhalf uur gesteggel aan vooraf moest gaan om tot dit glorieuze moment te komen.

Master Of Films "Oftewel filmsnobs unite."

We leven in een vreemde wereld als het schrijven van een mild positieve recensie over een superheldenblockbuster je al tot een filmsnob maakt. Een echte filmsnob haalt zijn neus voor dergelijke films zonder ze überhaupt te bekijken.

Colruiter "Ik begrijp ook niet goed waarom deze film slechts 3.5 krijgt. Hoeveel had FT ook weer aan de Last Jedi gegeven?"

Andere recensent, andere maatstaven. Overigens zou ik Star Wars: The Last Jedi eveneens met drieënhalve ster beoordelen, zij het met meer kritiekpunten dan bij Avengers: Infinity War maar ook met meer lof. Het is een film met hogere pieken en diepere dalen.

Colruiter "Het gaat om twee films die tot eenzelfde categorie behoren..."

Het zijn allebei blockbusters die zich (voor een groot deel) in de ruimte afspelen, maar voor de rest zie ik niet bijster veel overeenkomsten. De Avengers: Infinity Waris een superhelden-ensemblefilm, Star Wars is space-fantasy.

ISIM "Soms vraag ik me ook echt af wat ze bij FT verwachten van een film? Of is de enige reden dat ze zo een laag cijfer geven zodat mensen het eerder gaan lezen??"

Als recensenten krijgen we niet betaalt per klik, dus daar zou ik persoonlijk niets aan hebben. En in al mijn jaren als recensent is mij nog nooit verzocht mijn sterrenscore aan te passen. Daarnaast geloof ik niet dat een ietwat gematigde score nou zoveel bekijks trekt. Vijfsterrenrecensies worden een stuk beter gelezen.

Master Of Films "Waar alle DCEU film ook last van hebben, is dat de 3 akte een compleet CGI fest is met alleen good vs bad. In A:IW is deze balans vele malen beter uitgewerkt. Het einde getuigd lef dat Marvel risico duft te nemen."

De laatste minuten misschien wel (al valt daar wat mij betreft wel wat op af te dingen), maar de groots opgezette strijd die daaraan voorafgaat, wijkt nauwelijks af van de gemiddelde derde akte in een MCU-film. Hij is hooguit iets groter qua schaal.

Pennywise2017 "Nu we toch een beetje gaan vergelijken..
Komop Justice League heeft ook 3,5 sterren."

En ook hier geldt: andere recensent, andere maatstaven. Naar mijn mening is Justice League een prulwerk dat niet meer dan twee sterren verdient.

schrader "Seems legit. Wel jammer dat deel 1 van de recensie zo vluchtig geschreven is."

De verantwoordelijkheid daarvoor ligt helaas bij Disney, al is het de laatste tijd helaas steeds gebruikelijker onder distributeurs de persvoorstelling van grote films vlak voor de release te plannen. Enige tijd om de film te laten bezinken, wordt steeds zeldzamer.

schrader "Dus je geeft toe dat het een fantastische eerste helft is, maar rekent de film af op het feit dat deel twee mogelijk tegen zal vallen? Oei..."

Nu leg je woorden in mijn mond. Ik sprak in een algemene zin over films, niet over Avengers: Infinity War. Als ik deze film zou zien als een fantastische eerste helft, had-ie wel een hogere score gekregen.

schrader "Wat je hierna schrijft is enigszins logisch omdat er inderdaad bepaalde elementen miste in de film (waaronder Hulk's/Valkyrie/Skorg aanwezigheid), maar zoals Feige al zegt: dit kan allemaal nog wel eens heel verassend gaan uitpakken."

Dat kan zeker, maar het kan ook heel erg tegenvallen. Dat is de moeilijkheid van het beoordelen van dit soort 'eerstehelftfilms' die ik probeerde duidelijk te maken.

chazillionair28 "2. Thanos is de beste villian van het hele mcu zonder twijfel, maar komt naar mijn mening ook niet in de buurt van ledgers joker."

Thanos staat wat mij betreft zeker in het linkerrijtje van MCU-schurken (overtuigende CGI en aangenaam ingetogen spel van Josh Brolin), maar om eerlijk te zijn vind ik hem minder sterk als antagonist dan Loki, Ego, Vulture en Killmonger.

MadGoblin

Avatar

Superfilm! Stuk serieuzer en Thanos krijgt inderdaad veel meer diepgang. De vorige Avengers vond ik toch nog een beetje te "vrolijk" waardoor ik een bepaalde spanning miste die er nu zeker wel is. Ben toch blij verrast en ook niet helemaal eens met 3.5 ster. Zeker in vergelijking met andere recensies. Gezien de enorme uitdagingen vind ik het een knap staaltje werk. De lat wordt namelijk steeds hoger gezet.

Sommige personages zijn er niet en daar zou vast een reden voor zijn. Ze kunnen iig de leegte opvullen in het 2e deel. Ben erg benieuwd naar het vervolg!


Master Of Films

Avatar

Thierry Verhoeven "We leven in een vreemde wereld als het schrijven van een mild positieve recensie over een superheldenblockbuster je al tot een filmsnob maakt. Een echte filmsnob haalt zijn neus voor dergelijke films zonder ze überhaupt te bekijken."
Hé filmsnob, sarcasme ontgaat je zeker. :P

MattCurlew84

Avatar

Ik ben geen Marvel fan (eigenlijk zijn alle superheldenfilms na The Dark Knight gewoon minder) en heb ook niet alle films gezien. Maar ik was behoorlijk onder de indruk van Infinity War. Niet alleen qua CGi maar inderdaad de combinatie van drama, actie en komedie. En dat wrede einde.. fantastisch!

Maar ben het ook met Thiver eens. Het brengt verder weinig tot niets nieuws. Het is een Marvel film zoals je het verwacht. Dus perfect voor de fanboys. En soms lijkt het alsof Thor ook alle actie had kunnen doen want veel invloed hebben de anderen toch niet. Het is alleen leuk voor de actie. 3,5 is een prima score

Avengers: Infinity War

acties