The Little Prince (2015)

Growing up isn't the problem... forgetting is.

Het meest vertaalde Franse boek wordt op weergaloze wijze verenigd met het verhaal van een eenzaam negenjarig meisje dat uit haar strakke keurslijf probeert te ontsnappen.
play

7,3 details

  • 108 Min
  • Animatie
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • Canada

Een piloot crasht in een woestijn en ontmoet een klein jochie van een andere planeet.

Alt titel
Le Petit Prince, De Kleine Prins
Regie
Mark Osborne
Cast
Rachel McAdams, James Franco, Benicio Del Toro, Jeff Bridges, Paul Rudd, Marion Cotillard, Vincent Cassel, Paul Giamatti, Ricky Gervais, Albert Brooks, Vincent Lindon, Mackenzie Foy, Laurent Lafitte, André Dussollier, Bud Cort, Guillaume Gallienne, Jacquie Barnbrook, Riley Osborne, Marcel Bridges, Jeffy Branion.
Release
29.07.2015
Release NL
29.07.2015
Release DVD
24.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Osborne | Cast (stemmen): Jada Borsato/Mackenzie Foy (Het Kleine Meisje), Bram van der Vlugt/Jeff Bridges (De Vliegenier), Jantine van den Bosch/Rachel McAdams (De Moeder), Ruben Nicolai/James Franco (De Vos), Loretta Schrijver/Marion Cotillard (De Roos), e.a. Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2015

Halverwege de Tweede Wereldoorlog verscheen het meest vertaalde Franse boek uit de literatuurgeschiedenis. Het in 1943 verschenen Le Petit Prince is het bekendste werk van de in 1944 overleden Antoine de Sainte-Exupéry. De poëtische allegorie is nog steeds ontzettend geliefd over de gehele wereld. In thuisland Frankrijk kom je de afbeelding van de kleine blonde prins met de verbaasde blik op zijn miniasteroïde die de auteur zelf aquarelleerde overal tegen. Het verhaalt over de naamloze titelfiguur die in aanraking komt met de verteller, een piloot die crasht in de Sahara. Le Petit Prince is voor velen met Frans in hun vakkenpakket het eerste boekje dat voor de boekenlijst gelezen wordt en bevat veel autobiografische elementen. Sainte-Exupéry tekende in het interbellum voor het Franse leger, waar hij als gevechtspiloot aan het werk ging. Hij vluchtte halverwege de oorlog naar Noord-Amerika, waar zijn bekendste werk ontstond. Het boekje staat vol met maatschappijkritiek en verenigt een naïef kinderlijk observatievermogen met een filosofische toon.

Het knappe van Le Petit Prince is dat het twee lagen aanboort, waardoor het voor zowel jeugdige lezertjes als volwassenen een aantrekkelijk werk blijkt. Het boek heeft haast de status van nationaal Frans erfgoed en je moet dus wel van hele goeden huize komen wil je met dit heilige verhaal aan de haal gaan. Kung Fu Panda-regisseur Mark Osborne durfde het aan het verhaal over de piloot en de kleine prins te verweven met de tragische geschiedenis van een eenzaam meisje dat gebukt gaat onder de enorme druk die de samenleving en dan vooral haar moeder op haar legt. Het meisje, wier naam we niet te weten komen, is een slim wonderkind dat door haar moeder gedrild wordt tot een succesvolle carrière. Elke minuut in haar leven moet nuttig besteed worden en mams heeft dan ook een onontcijferbaar schema in elkaar gedraaid dat de activiteiten van haar dochter moet monitoren. Het meisje is net verhuisd naar een nieuwe omgeving, waar ze maar moeilijk kan aarden. De buurman is een zonderlinge oude piloot met een creatieve geest en vreemde ideeën. Als ze met hem in contact komt, vertelt de vliegenier haar het verhaal van de kleine prins.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Little Prince Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Little Prince

acties