Taxi zum Klo (1980)

The notorious hit of the New York Film Festival.

5,8 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • West-Duitsland
98 Min West-Duitsland

Frank Ripploh is een beetje een deugniet. Hij is homoseksueel, leraar, heeft een zeer actief seksleven en maakt graag films. Als hij Bernd ontmoet, worden ze geliefdes. Maar Frank raakt al snel verveeld en gaat door met zijn perverse activiteiten. Hoe lang houden ze dat vol?

Regie
Frank Ripploh
Cast
Beate Springer, Frank Ripploh, Klaus Schnee, Peter Fahrni, Gregor Becker, Orpha Termin, Bernd Broaderup, Gitta Lederer, Irmgard Lademacher, Millie Büttner, Marguerite Dupont, Bernd Kroger, Eberhard Freudenthal, Dieter Godde, Markus Voigtlander, Dieter Gödde, Markus Voigtländer, Bernd Kröger.
Release
01.11.1980

Filmtotaal Recensie

Regie: Frank Ripploh Cast: Frank Ripploh (Frank Ripploh), Bernd Broaderup (Bernd), Orpha Termin (buurvrouw), Peter Fahrni (pompbediende), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 1980

Frank Ripploh verfilmde in 1980 zijn eigen leven als homoseksuele man in Duitsland. Hij deinst er niet voor terug om alles te laten zien. In figuurlijke zin: Ripploh geeft op heerlijke wijze zelfkritiek. Maar ook in meer letterlijke zin door erecte penissen, sperma en orale seks in beeld niet te mijden. Door deze expliciete inhoud mocht Taxi zum Klo, ondanks het ontvangen van meerdere filmprijzen, niet in roulatie worden gebracht in verschillende landen. Nu komt de gerestaureerde film opnieuw uit in Nederland. Weliswaar in een zeer beperkt aantal filmhuizen, maar behalve de leeftijdsrestrictie kan iedereen erheen.

Taxi zum Klo is zeer autobiografische fictie, maar wel met een knipoog. Ripploh begon het project zelfs deels als dikke middelvinger. Ondanks dat hij er nooit geheim van maakte dat hij op mannen viel, kreeg hij zijn ontslag als leraar. En dat is zijn beroep in de film: basisschooldocent. Hij houdt zijn werksfeer en zijn seksuele escapades in zijn privétijd strikt gescheiden, zegt hij. Maar toch. Wachtend in een openbaar toilet op wat er door zijn ´gloryhole´ komt prijken, gaat hij toch huiswerk zitten corrigeren. De twee zaken kruisen elkaar niet, maar Frank Ripploh brengt ze soms gevaarlijk dicht bij elkaar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Taxi zum Klo

acties